Ovsené žemle
Super jednoduché
Zdravšie ovsené žemle
Ovsené žemle sú nielen zdravé, ale aj dlho zasýtia. Vyrábajú sa len z niekoľkých zložiek a neobsahujú droždie ani pšeničnú múku! Vyskúšajte túto novú, vegánsku a kreatívnu alternatívu k bežným žemliam počas najbližšieho víkendového brunchu s rodinou a priateľmi. Ovsené žemle pečieme v teplovzdušnej fritéze. Ak ju nemáte, môžete ich upiecť aj v rúre.
Suroviny
Vyberte počet porcií
100 g ovsených vločiek | |
130 g vegánskeho skyru prípadne vegánskeho tvarohu | |
1polievková lyžica mletého ľanového semena | |
3polievková lyžica vody | |
1lyžička prášku do pečiva | |
1/4lyžičky sódy bikarbóny | |
1/2lyžičky soli |
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza |
Nutričné hodnoty
166
Kalórie
22 g
Sacharidy
4 g
Tuky
10 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravíme si vaječnú náhradu
Zmiešame ľanové semienka a vodu. Chladíme 5 minút.
Hotovo
2.
Pripravíme cesto
Všetky prísady zmiešame a mokrými rukami vytvarujeme 3 rovnako veľké valčeky.
Hotovo
3.
Upečieme ovsené žemle
Plech teplovzdušnej fritézy vyložíme papierom na pečenie a položíme ho na rošt vo fritéze. Navrch položíme žemle a pečieme 15 minút pri 180 °C.
Hotovo
Poznámky
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.