Jahodový sorbet s bazalkou

Užite si náš jahodový sorbet

Jahodový sorbet s bazalkou je dnes na našom zozname pre najlepšie občerstvenie a dezerty počas horúceho letného dňa. Pripravte si osviežujúci sorbet s čerstvými jahodami, bazalkou a tiež Proseccom. Nechajte sa prekvapiť lahodnou a ovocnou chuťou. Máte chuť na ešte nezvyčajnejšie zmrzlinové kreácie? Potom by ste si určite mali pozrieť našu kategóriu časopisov. Existuje tu veľa receptov na zmrzlinu so zmrzlinovačom i bez neho!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
300 g jahôd
1zväzok bazalky
150 g cukru
1,5 l Prosecca
2ČL citrónovej šťavy
Pomôcky
Mixér
Zmrzlinovač

Nutričné hodnoty

420 Kalórie
44 g Sacharidy
0 g Tuky
2 g Bielkoviny

Postup

1.

Zahrejte cukor

Na panvici priveďte cukor a Prosecco do varu a 5 minút povarte. Necháme vychladnúť.
Hotovo
2.

Pripravte si ingrediencie

Umyte jahody a bazalku. Jahody zbavíme stopiek a nahrubo nasekáme. Bazalku nahrubo nasekáme.
Hotovo
3.

Pripravte zmrzlinovú hmotu

Všetky ingrediencie vložte do mixéra a rozmixujte na najvyššom stupni, aby vznikla homogénna hmota.
Hotovo
4.

Zmrzlinu necháme zmraziť

Zmrzlinovú hmotu vložíme do zmrzlinovača a necháme zmraziť dokrémova asi 30-40 minút.
Hotovo

Poznámky

Namiesto prosecca môžete na tento recept použiť aj vodu alebo víno. Pri príprave s vodou sa kalórie na porciu znížia na 186.
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF