Jahodový sorbet s bazalkou
Super jednoduché
Užite si náš jahodový sorbet
Jahodový sorbet s bazalkou je dnes na našom zozname pre najlepšie občerstvenie a dezerty počas horúceho letného dňa. Pripravte si osviežujúci sorbet s čerstvými jahodami, bazalkou a tiež Proseccom. Nechajte sa prekvapiť lahodnou a ovocnou chuťou. Máte chuť na ešte nezvyčajnejšie zmrzlinové kreácie? Potom by ste si určite mali pozrieť našu kategóriu časopisov. Existuje tu veľa receptov na zmrzlinu so zmrzlinovačom i bez neho!
Suroviny
Vyberte počet porcií
300 g jahôd | |
1zväzok bazalky | |
150 g cukru | |
1,5 l Prosecca | |
2ČL citrónovej šťavy |
Pomôcky
Mixér | |
Zmrzlinovač |
Nutričné hodnoty
420
Kalórie
44 g
Sacharidy
0 g
Tuky
2 g
Bielkoviny
Postup
1.
Zahrejte cukor
Na panvici priveďte cukor a Prosecco do varu a 5 minút povarte. Necháme vychladnúť.
Hotovo
2.
Pripravte si ingrediencie
Umyte jahody a bazalku. Jahody zbavíme stopiek a nahrubo nasekáme. Bazalku nahrubo nasekáme.
Hotovo
3.
Pripravte zmrzlinovú hmotu
Všetky ingrediencie vložte do mixéra a rozmixujte na najvyššom stupni, aby vznikla homogénna hmota.
Hotovo
4.
Zmrzlinu necháme zmraziť
Zmrzlinovú hmotu vložíme do zmrzlinovača a necháme zmraziť dokrémova asi 30-40 minút.
Hotovo
Poznámky
Namiesto prosecca môžete na tento recept použiť aj vodu alebo víno. Pri príprave s vodou sa kalórie na porciu znížia na 186.
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.