Vegánske mandľové sušienky- Zimterettini
Super jednoduché
Jednoduché mandľové sušienky
Vegánske mandľové sušienky so škoricou: V tomto recepte spoznáte našu úpravu klasických talianskych Amarettini. S láskou ich voláme: Zimterettini. Sušienky sa dajú pripraviť len z niekoľkých ingrediencií. Čoho potrebujete trochu viac, je čas. Kým sa len na krátku chvíľu dajú zapiecť, sušia sa v rúre 4 hodiny. Ale to čakanie sa oplatí – sľubujeme!
Suroviny
Vyberte počet porcií
350 g mletých mandlí | |
200 g práškového cukru | |
2ČL škorice | |
8ČL vody | |
1ČL citrónovej šťavy | |
1 BIO pomaranč |
Pomôcky
Kuchynský robot voliteľné | |
kuchynské strúhadlo |
Nutričné hodnoty
127
Kalórie
10 g
Sacharidy
8 g
Tuky
3 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte cesto
Pomaranč umyte v horúcej vode a nastrúhajte kôru. Primiešame mandle, práškový cukor a škoricu. Pridajte vodu a citrónovú šťavu a spracujte na hladké cesto (môžete to urobiť ručne alebo v kuchynskom robote).
Hotovo
2.
Formujte sušienky
Z cesta vytvorte 24 guľôčok rovnakej veľkosti. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme 4 hodiny sušiť.
Hotovo
3.
Pečieme koláčiky
Rúru predhrejeme na 230 °C na cirkulujúci vzduch. Vegánske mandľové sušienky pečieme 3-5 minút. Po vychladnutí posypte podľa chuti práškovým cukrom.
Hotovo
Poznámky
Jedna porcia zodpovedá jednej sušienke.
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.