Raclette syr Valaisanne
Super jednoduché
Tradičný raclette syr musíte vyskúšať
Raclette syr Valaisanne je klasická verzia raclettu. Dnes je nám skôr známy raclette gril s malými panvičkami a horúcim kameňom, na ktorom si môžete pripraviť porcie obľúbených jedál. Pri Valaiskom raclette je však syr použitý v jednom kuse. Rezaná strana sa zahrieva pod vykurovacou špirálou, kým sa vrchná vrstva pekne neroztopí. Tento roztopený syr sa potom podáva na chlebe alebo zemiakoch. Skutočný strop pre všetkých fanúšikov syra!
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 kg raclette syra v jednom kuse | |
1 kg zemiakov | |
1 malý viaczrnný chlieb |
Pomôcky
Raclette gril s držiakom na syr |
Nutričné hodnoty
781
Kalórie
54 g
Sacharidy
41 g
Tuky
44 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Zemiaky uvarte tak, aby sa dali podávať teplé ako zemiaky v šupke na raclette. Viaczrnný chlieb nakrájajte na malé plátky.
Hotovo
2.
Roztopte syr:
Syr raclette upevnite do držiaka na syra a pod vyhrievacou špirálou nechajte približne 5 minút, kým vrchná vrstva nebude mäkká a okraj chrumkavý. Syr natrieme na zemiaky, chlieb alebo iné ingrediencie a vychutnáme si to!
Hotovo
Poznámky
Syr raclette dostanete v jednom kuse na týždennom trhu, v dobre zásobených supermarketoch alebo pri syrovom pulte.
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.