Raclette grilovaný camembert s brusnicami
Super jednoduché
Grilovaný camembert s brusnicami z raclette
Raclette grilovaný camembert s brusnicami z panvičky. S týmto receptom vám predstavujeme sofistikovaný a nezvyčajný nápad na recept na váš raclette večer. Princíp je veľmi jednoduchý: Obaľte camembert a pečte v raclette panvici, kým syr nie je mäkký a dolaďte ho s brusnicami. Pečený camembert je skutočným vrcholom priamo z rúry, ale ako stredný chod alebo ako vrchol pre milovníkov syra sa hodí obzvlášť dobre k vášmu raclette. Vyskúšajte náš jednoduchý recept!
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 malé koliesko camembertu 250-300 g | |
1 vajce | |
3 lyžice múky typ 405 | |
4lyžice strúhanky | |
4 lyžice lesných brusníc | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Raclette gril s panvičkami |
Nutričné hodnoty
305
Kalórie
10 g
Sacharidy
22 g
Tuky
15 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte sa na obaľovanie
Na 3 malé ploché taniere dajte múku, potom vajce a nakoniec strúhanku so soľou a korením. Rozšľaháme vajíčko.
Hotovo
2.
Obalíme Camembert
Camembert rozštvrtíme. Každý kúsok najskôr obaľte v múke, potom namočte do vajíčka a posypte zo všetkých strán strúhankou.
Hotovo
3.
Pripravte panvice
Vložte kúsky camembertu do panvíc a pečte asi 15 minút na rozpálenom raclette grile. Podľa chuti pridajte na posledných 5 minút brusnice, aby sa zohriali alebo ich po uvarení dajte studené na hermelín.
Hotovo
Poznámky
Jedna porcia zodpovedá jednej panvičke.
Ak si chcete hermelín vychutnať ako vegetarián, pri kúpe sa poobzerajte po alternatíve klasického hermelínu bez syridla. Dostanete ich v každom dobre zásobenom supermarkete alebo pri pulte so syrmi.
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.