Petit Fours
Super jednoduché
Francúzske petit fours
Petit Fours pochádzajú z francúzskej pekárne. Je to malé pečivo z piškótového cesta s náplňou. Potom sú glazované a pôvabne zdobené. Ideálne na kávový večierok, ako darček na Valentína alebo Deň matiek, alebo ako suvenír na akúkoľvek oslavu. Naše petit fours majú jemnú ružovú farbu, pretože sú pečené s jahodovým džemom a sušenými okvetnými lístkami ruží. Chutia skvele a sú aj skutočným vizuálnym zážitkom. Prečo si nevyskúšať byť francúzskym patizérom?
Suroviny
Vyberte počet porcií
4 vajcia | |
50 g trstinového cukru | |
80 g hladkej múky | |
20 g kukuričného škrobu | |
1 lyžička pomarančovej kôry | |
Na náplň
3lyžice jahodového džemu | |
50 ml smotany | |
1lyžička cukru | |
1štipka soli | |
150g mascarpaste | |
10sušených okvetných lístkov ruží |
Na ozdobu
150 g marcipánovej hmoty | |
250 g práškového cukru | |
1 citrón | |
3kvapky červeného potravinárskeho farbiva |
Pomôcky
kuchynský robot voliteľné | |
alebo ručný mixér |
Nutričné hodnoty
247
Kalórie
39 g
Sacharidy
8 g
Tuky
4 g
Bielkoviny
Postup
1.
Na krém
Smotanu, cukor a soľ vyšľahajte dotuha. Zvyšné prísady na krém primiešajte do rovnomernej zmesi. Umiestnite na chladné miesto.
Hotovo
2.
Predhriatie rúry
Rúru predhrejte na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
3.
Na prípravu piškótovej zmesi
Vajíčka a cukor šľahajte 5 minút do peny. Vmiešajte múku, kukuričný škrob a pomarančovú kôru. Plech vyložte papierom na pečenie, rozložte naň cesto a pečte približne 15 minút.
Hotovo
4.
Cesto nechajte vychladnúť
Cesto vyklopte na čistú kuchynskú utierku a nechajte vychladnúť.
Hotovo
5.
Cesto navrstvite
Krém rovnomerne rozotrite na cesto. Cesto rozdeľte na štvrtiny a 4 časti navrstvite na seba, navrch dajte krém.
Hotovo
6.
Koláč prikryte
Vymiešajte marcipán, 200 g práškového cukru a potravinárske farbivo. Zmes rozvaľkajte medzi potravinárskou fóliou asi na 2 mm a položte ho na navrstvenú piškótu. Lisovanie.
Hotovo
7.
Na zdobenie
Z citróna vytlačte šťavu a zmiešajte ju s polevou.
Hotovo
8.
Dokončite petit fours
Z piškótového cesta nakrájajte malé kocky s rozmermi približne 5x5 cm a potrite ich polevou. Ozdobte podľa potreby.
Hotovo
Poznámky
Jedna porcia je jeden kúsok.
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.