Petit Fours

Francúzske petit fours

Petit Fours pochádzajú z francúzskej pekárne. Je to malé pečivo z piškótového cesta s náplňou. Potom sú glazované a pôvabne zdobené. Ideálne na kávový večierok, ako darček na Valentína alebo Deň matiek, alebo ako suvenír na akúkoľvek oslavu. Naše petit fours majú jemnú ružovú farbu, pretože sú pečené s jahodovým džemom a sušenými okvetnými lístkami ruží. Chutia skvele a sú aj skutočným vizuálnym zážitkom. Prečo si nevyskúšať byť francúzskym patizérom?

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
4 vajcia
50 g trstinového cukru
80 g hladkej múky
20 g kukuričného škrobu
1 lyžička pomarančovej kôry
Na náplň
3lyžice jahodového džemu
50 ml smotany
1lyžička cukru
1štipka soli
150g mascarpaste
10sušených okvetných lístkov ruží
Na ozdobu
150 g marcipánovej hmoty
250 g práškového cukru
1 citrón
3kvapky červeného potravinárskeho farbiva
Pomôcky
kuchynský robot voliteľné
alebo ručný mixér

Nutričné hodnoty

247 Kalórie
39 g Sacharidy
8 g Tuky
4 g Bielkoviny

Postup

1.

Na krém

Smotanu, cukor a soľ vyšľahajte dotuha. Zvyšné prísady na krém primiešajte do rovnomernej zmesi. Umiestnite na chladné miesto.
Hotovo
2.

Predhriatie rúry

Rúru predhrejte na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
3.

Na prípravu piškótovej zmesi

Vajíčka a cukor šľahajte 5 minút do peny. Vmiešajte múku, kukuričný škrob a pomarančovú kôru. Plech vyložte papierom na pečenie, rozložte naň cesto a pečte približne 15 minút.
Hotovo
4.

Cesto nechajte vychladnúť

Cesto vyklopte na čistú kuchynskú utierku a nechajte vychladnúť.
Hotovo
5.

Cesto navrstvite

Krém rovnomerne rozotrite na cesto. Cesto rozdeľte na štvrtiny a 4 časti navrstvite na seba, navrch dajte krém.
Hotovo
6.

Koláč prikryte

Vymiešajte marcipán, 200 g práškového cukru a potravinárske farbivo. Zmes rozvaľkajte medzi potravinárskou fóliou asi na 2 mm a položte ho na navrstvenú piškótu. Lisovanie.
Hotovo
7.

Na zdobenie

Z citróna vytlačte šťavu a zmiešajte ju s polevou.
Hotovo
8.

Dokončite petit fours

Z piškótového cesta nakrájajte malé kocky s rozmermi približne 5x5 cm a potrite ich polevou. Ozdobte podľa potreby.
Hotovo

Poznámky

Jedna porcia je jeden kúsok.
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF