Galetka s figami
Netradičná galetka
Je pre vás galetka s figami novinkou? Potom je najvyšší čas sa zoznámiť! Galette – okrúhly plochý koláč – je veľmi univerzálny. Vyrába sa v sladkej a slanej forme. A tento dokáže oboje súčasne. Vďaka smotanovému syru a na tenké plátky nakrájaným figám, vznikla chuťová kompozícia, ktorá vás len tak nepustí. Vyskúšajte to a vychutnajte si figovú galetku! Tip: Jedna galeta predstavuje 8 kusov, teda 8 porcií. Informácie o výživovej hodnote sa preto vzťahujú na jeden kus.
Suroviny
Vyberte počet porcií
200 g pohánkovej múky | |
100 g masla | |
70 ml vody | |
1 PL cukru | |
1lyžička vanilkového cukru | |
1PL citrónovej šťavy | |
4 figy | |
80 g smotanového syra | |
1PL medu | |
1štipka škorice |
Pomôcky
Kuchynský robot Voliteľné |
Nutričné hodnoty
234
Kalórie
26 g
Sacharidy
13 g
Tuky
2 g
Bielkoviny
Postup
1.
Na cesto
Zmiešajte múku, cukor, soľ a vanilkový cukor. Pridáme maslo po malých kúskoch a ručne alebo pomocou háku kuchynského robota vymiesime cesto. Pridajte vodu a mieste, kým nevznikne hladké cesto. Zabaľte do potravinovej fólie a nechajte 40 minút chladiť.
Hotovo
2.
Pripravte figy
Figy umyte a nakrájajte na tenké plátky.
Hotovo
3.
Vyvaľkajte cesto
Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkajte cesto na priemer približne 35 cm a položte ho na plech vyložený papierom na pečenie.
Hotovo
4.
Galetu prikryte
Na cesto rozotrite tvarohový krém s 3 cm okrajom. Prikryte ich plátkami fíg a potrite medom a citrónovou šťavou.
Hotovo
5.
Predhriatie rúry
Rúru predhrejte na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
6.
Upečte galetku
Okraje galetky preložte, potrite trochou vody a okraje posypte cukrom. Pečieme asi 40 minút.
Hotovo
Poznámky
Jedna galeta predstavuje 8 kusov, teda 8 porcií. Informácie o výživovej hodnote sa preto vzťahujú na jeden kus.
Jedna galeta predstavuje 8 kusov, teda 8 porcií. Informácie o výživovej hodnote sa preto vzťahujú na jeden kus.