Kuracie frikasé z robota GrandPrix

Geniálne kuracie frikasé

Kuracie frikasé z kuchynského robota GrandPrix je geniálne jedlo. Pretože všetku prácu môžete prenechať stroju, zatiaľ čo vy upratujete kuchyňu, premýšľate o prestieraní alebo robíte iné veci. Ako sa to dá? Ryžu jednoducho uvaríte v spodnej časti varného košíka, zatiaľ čo kuracie mäso a zeleninu uvaríte na dvoch úrovniach v parnom nadstavci. Potom rýchlo pripravíte omáčku, následne všetko spolu premiešajte a je to. Jednoducho geniálne, však? Vyskúšajte náš rýchly a jednoduchý recept a presvedčte sa, čo pre vás dokáže urobiť váš kuchynský robot GrandPrix!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
200 g Filé z kuracích pŕs
2 mrkva
2stonky bielej špargle
150 g mrazený hrášok
125 g dlhozrnná divoká ryža alebo normálna dlhozrnná ryža
600 ml zeleninového vývaru
20 g masla
3PL múky Typ 405
100 ml smotany na šľahanie
1ČL citrónovej šťavy
soľ & korenie podľa chuti
Pomôcky
1 GrandPrix

Nutričné hodnoty

707 Kalórie
77 g Sacharidy
25 g Tuky
40 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte prísady

Filé z kuracích pŕs opláchnite v studenej vode, osušte a nakrájajte na kúsky. Mrkvu a špargľu ošúpte a odrežte konce. Tiež ich nakrájajte na kúsky.
Hotovo
2.

Prísady vložte do GrandPrix

Ryžu dajte do košíka na varenie, košík vložte do nádoby GrandPrix a ryžu zalejte zeleninovým vývarom. Zatvorte veko. Mrkvu, špargľu a hrášok položte na spodnú priečku parného hrnca. Do hornej časti vložte kurča. Na prístroj GrandPrix nasaďte nadstavec na varenie v pare. Kuchynský robot spustite na 15 minút pri teplote 100 °C.
Hotovo
3.

Premiešajte omáčku

Ryžu, kuracie mäso a zeleninu odložte bokom. Zvyšný zeleninový vývar si nechajte. Použite nadstavec na miešanie. Do hrnca pridajte maslo a múku a miešajte 1 minútu pri teplote 100 °C a rýchlosti 2. Omáčku ochuťte zvyšným zeleninovým vývarom, smotanou a citrónovou šťavou. Varte 5 minút pri teplote 100 °C a úrovni 2.
Hotovo
4.

Dokončite kuracie frikasé

Do omáčky pridajte zeleninu a kuracie mäso a opäť mixujte 1 minútu pri rýchlosti 1. Dochuťte soľou a korením a podávajte s ryžou.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF