Stratené vajce
Super jednoduché
Raňajky ako od šéfkuchára? Stratené vajce!
Vajíčko je pravdepodobne kráľom klasických vaječných jedál. Ste už majstrom miešaných, raňajkových a varených vajec? Potom tu nájdete návod, ako si v krátkom čase osvojiť pošírované vajíčko. Trik spočíva v použití skutočne čerstvých vajec a pridaní trochy bieleho octu do vody. To podporuje koaguláciu vaječného bielka, čo uľahčuje varenie. Takže: Vyskúšajte to a pripravte si na najbližšie raňajky vajíčka. V kombinácii s lahodnými vajíčkami benedikt alebo s avokádom a sladkými zemiakovými vafľami tieto malé jedlá naozaj urobia dojem, sľubujeme! Tip: Ak chcete mať istotu, môžete surové rozbité vajce zabaliť do potravinovej fólie, zviazať ju na vrchu a potom ho uvariť vo vode.
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 vajce | |
1PL bieleho vínneho octu |
Nutričné hodnoty
66
kalórie
1 g
sacharidy
1 g
tuky
5 g
bielkoviny
Postup
1.
Zohrejte vodu
Nalejte vodu do plytkej panvice a priveďte ju do varu, potom znížte teplotu, aby voda vrela. Optimálna teplota na varenie vajec je 70 až 80 °C. Pridajte ocot.
Hotovo
2.
Pripravte vajce
Vajíčko rozbijeme do malej šálky alebo misky.
Hotovo
3.
Pošírujeme vajíčko
Pomocou drevenej lyžice alebo metličky vytvorte v hrnci vír. Opatrne pridajte vajce do stredu víru a prestaňte šľahať. Potom varte asi 4 minúty a vajce opatrne sceďte z vody.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.