Domáce arašidové maslo

Arašidové maslo na raňajky aj do váry

Výroba vlastného arašidového masla je naozaj jednoduchá. V podstate orechové pyré rozmixujete na lahodný krém: Žiadne prídavné látky, žiadny cukor, len orechy. Skvelé, však? A arašidové maslo je veľmi všestranné. Či už v müsli, v nátierke, ako prísada do koláčového cesta, alebo len tak na lyžičku na občerstvenie: Toto arašidové maslo vydrží až 6 týždňov, ale určite ho spotrebujete oveľa skôr. To je sľub!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
250 g arašidov
1štipka soli
2PL rastlinného oleja
Pomôcky
výkonný mixér

Nutričné hodnoty

1684 kalórie
28 g sacharidy
140 g tuky
65 g bielkoviny

Postup

1.

Upražte arašidy

Arašidy vložte na panvicu bez pridania oleja a pražte ich na strednom ohni asi 5 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu a lahodnú vôňu.
Hotovo
2.

Pripravte arašidové maslo

Orechy vložte do výkonného mixéra a mixujte na maximálny výkon približne 3-5 minút, kým sa z nich nestane tuhý krém. Pridajte olej a soľ a opäť dôkladne premiešajte.
Hotovo

Poznámky

Skladujte domáce arašidové maslo vo vzduchotesnej nádobe. V chladničke vydrží 4-6 týždňov.
Jedna porcia zodpovedá celej nádobe arašidového masla
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF
Značky