Domáce arašidové maslo
Arašidové maslo na raňajky aj do váry
Výroba vlastného arašidového masla je naozaj jednoduchá. V podstate orechové pyré rozmixujete na lahodný krém: Žiadne prídavné látky, žiadny cukor, len orechy. Skvelé, však? A arašidové maslo je veľmi všestranné. Či už v müsli, v nátierke, ako prísada do koláčového cesta, alebo len tak na lyžičku na občerstvenie: Toto arašidové maslo vydrží až 6 týždňov, ale určite ho spotrebujete oveľa skôr. To je sľub!
Suroviny
Vyberte počet porcií
250 g arašidov | |
1štipka soli | |
2PL rastlinného oleja |
Pomôcky
výkonný mixér |
Nutričné hodnoty
1684
kalórie
28 g
sacharidy
140 g
tuky
65 g
bielkoviny
Postup
1.
Upražte arašidy
Arašidy vložte na panvicu bez pridania oleja a pražte ich na strednom ohni asi 5 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu a lahodnú vôňu.
Hotovo
2.
Pripravte arašidové maslo
Orechy vložte do výkonného mixéra a mixujte na maximálny výkon približne 3-5 minút, kým sa z nich nestane tuhý krém. Pridajte olej a soľ a opäť dôkladne premiešajte.
Hotovo
Poznámky
Skladujte domáce arašidové maslo vo vzduchotesnej nádobe. V chladničke vydrží 4-6 týždňov.
Jedna porcia zodpovedá celej nádobe arašidového masla
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.