Zdravý chlieb zo špargle
Super jednoduché
Špargľa na mnoho spôsobov? Spravíte z nej aj zdravý chlieb
Zdravý chlieb zo špargle s čerstvým syrom, medvedím cesnakom a pažítkou je chlieb, ktorý ste ešte určite nejedli. Skvele sa hodí sa k veľkonočnému brunchu. Vašim hosťom určite vyčarí úsmev na tvári! Okrem klasického chlebu môže tento nezvyčajný kúsok dodať vášmu vareniu nový nádych. Ďalšou z jeho výhod je, že ho nemusíte nechať dlho kysnúť. Zamiešajte cesto, vložte ho do formy na chlieb a šup s ním do horúcej rúry! Vyskúšajte náš recept! Tip: Jedna porcia zodpovedá približne jednému krajcu chleba. Jeden chlieb zodpovedá 12 krajcom.
Suroviny
Vyberte počet porcií
350 g zelenej špargle | |
1/2zväzku medvedieho cesnaku | |
3 vajcia | |
150 g čerstvého syra | |
80 g čerstvého syra | |
80 g masla | |
350 g celozrnnej múky (podľa vlastného výberu) | |
1balenie prášku do pečiva | |
1ČL sušeného droždia | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
1 kuchynský robot | |
1 ošatka |
Nutričné hodnoty
202
kalórie
19 g
sacharidy
11 g
tuk
6 g
bielkoviny
Postup
1.
Pripravte špargľu
Odrežte drevnatý koniec špargle a špargľu nakrájajte na kúsky dlhé približne 1 cm. Osolenú vodu priveďte do varu a špargľu varte približne 6 minút. Mala by byť stále pevná na dotyk. Špargľu scedíme a odoberieme 100 ml vody.
Hotovo
2.
Predhrejte rúru
Predhrejte rúru na 160 °C.
Hotovo
3.
Premiešajte cesto
Medvedí cesnak a pažítku umyte, osušte a nasekajte nadrobno. Opatrne zmiešajte vajcia a smotanový syr. V horúcej vode so špargľou rozpustite maslo a pridajte ho do syrovej zmesi. Postupne pridávajte múku, prášok do pečiva, droždie, soľ a korenie a vymiešajte do hladka.
Hotovo
4.
Pridajte špargľu:
Do cesta opatrne vmiešajte medvedí cesnak, pažítku a špargľu.
Hotovo
5.
Pečenie
Formu na bochník vymastite a vysypte múkou, nalejte do nej cesto a pečte v rúre asi 50 minút. Skúšajte pomocou paličky.
Hotovo
Poznámky
Nutričné informácie sú približným vodítkom na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.