Višňová torta s pudingom a kyslou smotanou
Naša višňová torta má svoje čaro
Višňová torta môže byť v najrôznejších podobách. Ale verzia s pudingom a kyslou smotanou je naša najobľúbenejšia! Super krémová, ovocná a s maslovým cestom ako základom, z tejto torty sa zbiehajú sliny naozaj každému. V tomto recepte vám ukážeme, ako rýchlo a jednoducho pripravíte chutnú čerešňovú tortu.
Suroviny
Vyberte počet porcií
200 g Cesto | |
70g cukor | |
1/2balíček prášku do pečiva | |
85g maslo | |
1štipku vajcia | |
trochu masla Na vymastenie formy na pečenie |
Pomôcky
1 1/2balíčku forma | |
500 ml mlieka | |
200 g kyslej smotany | |
2PL cukru | |
500 g višní čerstvé alebo zavárané |
Pomôcky
forma na pečenie s priemerom 24 cm |
Nutričné hodnoty
397
kalórie
47 g
sacharidy
19 g
tuky
7 g
bielkoviny
Postup
1.
Cesto
Všetky ingrediencie spracujte na homogénnu hmotu. Vymastite formu na tortu a cesto rovnomerne rozložíte a popritáčajte na jej dno a okraje.
Hotovo
2.
Plnka
Pudingový prášok rozpustíme v 4 polievkových lyžiciach mlieka. Zvyšok mlieka zmiešame s cukrom a privedieme do varu. Stiahneme na mierny plameń a za stáleho miešania pridáme zmes do mlieka. Vyberte zo sporáka a nechajte vychladnúť.
Hotovo
3.
Predhrejte rúru
Rúru predhrejeme na 175°C horný/dolný ohrev.
Hotovo
4.
Naplňte tortu
Pudingovú zmes rozotrite do formy vystlanej cestom. Čerešne umyjeme, odkôstkujeme a rovnomerne rozložíme na tortu.
Hotovo
5.
Tortu dajte piecť
Višňovú tortu s pudingom a kyslou smotanou pečieme asi 55 minút. Ak treba, na posledných 10-15 minút prikryjeme alobalom, aby puding a čerešne príliš nestmavli.
Hotovo
Poznámky
Prípadne si môžete koláč upiecť s malinami alebo iným lesným ovocím.
Nutričné hodnoty sú približné na základe uvedených zložiek. Je možné, že sa v skutočnosti budú líšiť.