Višňová torta s pudingom a kyslou smotanou

Naša višňová torta má svoje čaro

Višňová torta môže byť v najrôznejších podobách. Ale verzia s pudingom a kyslou smotanou je naša najobľúbenejšia! Super krémová, ovocná a s maslovým cestom ako základom, z tejto torty sa zbiehajú sliny naozaj každému. V tomto recepte vám ukážeme, ako rýchlo a jednoducho pripravíte chutnú čerešňovú tortu.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
200 g Cesto
70g cukor
1/2balíček prášku do pečiva
85g maslo
1štipku vajcia
trochu masla Na vymastenie formy na pečenie
Pomôcky
1 1/2balíčku forma
500 ml mlieka
200 g kyslej smotany
2PL cukru
500 g višní čerstvé alebo zavárané
Pomôcky
forma na pečenie s priemerom 24 cm

Nutričné hodnoty

397 kalórie
47 g sacharidy
19 g tuky
7 g bielkoviny

Postup

1.

Cesto

Všetky ingrediencie spracujte na homogénnu hmotu. Vymastite formu na tortu a cesto rovnomerne rozložíte a popritáčajte na jej dno a okraje.
Hotovo
2.

Plnka

Pudingový prášok rozpustíme v 4 polievkových lyžiciach mlieka. Zvyšok mlieka zmiešame s cukrom a privedieme do varu. Stiahneme na mierny plameń a za stáleho miešania pridáme zmes do mlieka. Vyberte zo sporáka a nechajte vychladnúť.
Hotovo
3.

Predhrejte rúru

Rúru predhrejeme na 175°C horný/dolný ohrev.
Hotovo
4.

Naplňte tortu

Pudingovú zmes rozotrite do formy vystlanej cestom. Čerešne umyjeme, odkôstkujeme a rovnomerne rozložíme na tortu.
Hotovo
5.

Tortu dajte piecť

Višňovú tortu s pudingom a kyslou smotanou pečieme asi 55 minút. Ak treba, na posledných 10-15 minút prikryjeme alobalom, aby puding a čerešne príliš nestmavli.
Hotovo

Poznámky

Prípadne si môžete koláč upiecť s malinami alebo iným lesným ovocím.
Nutričné hodnoty sú približné na základe uvedených zložiek. Je možné, že sa v skutočnosti budú líšiť.
 Uložiť ako PDF