Špaldové palacinky

Vegánske špaldové palacinky sú dnes na vrchole nášho zoznamu na špeciálne raňajky. Rýchlo pripravené, podávané s čerstvým ovocím a trochou jogurtu, nikto neodolá tejto malej maškrte. O to dôležitejšie je, aby ste naše špaldové palacinky vyskúšali aj vy. Máte už doma fritézu? Potom si v nej môžete jednoducho upiecť svoje vegánske palacinky. Prípadne môžete samozrejme použiť aj klasickú panvicu.

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
75 g špaldovej múky
25 g škrobu
1/2 banánu
1ČL lieskovoorieškového masla
130 ml rastlinného mlieka podľa vlastného výberu
20 g vanilkového pudingového prášku
1/2ČL prášku do pečiva
1 ČL jablčný ocot
1ČL škorice
2ČL nízkotučného tvarohu
Na polevu
100 g čerstvého bobuľového ovocia podľa vlastného výberu
30 g orechov podľa vlastného výberu
100 g sójového jogurtu
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza

Nutričné hodnoty

440 Kalórie
62 g Sacharidy
14 g Tuky
14 g Bielkoviny

Postup

1.

Vymiešame cesto

Banán roztlačíme vidličkou a zmiešame so všetkými ostatnými surovinami na palacinky, kým nevznikne hladké cesto. Nechajte 10 minút odpočívať pri izbovej teplote.
Hotovo
2.

Pripravte špaldové palacinky

Cesto vložte po častiach do vzduchovej fritézy a pečte 5 minút v režime pečenia. Prípadne ich opečieme po častiach s trochou rastlinného oleja na panvici.
Hotovo
3.

Podávajte palacinky

Palacinky podávajte spolu s lesným ovocím, orechami a sójovým jogurtom.
Hotovo

Poznámky

Vegánske špaldové palacinky sú dnes na vrchole nášho zoznamu na špeciálne raňajky. Rýchlo pripravené, podávané s čerstvým ovocím a trochou jogurtu, nikto neodolá tejto malej maškrte. O to dôležitejšie je, aby ste naše špaldové palacinky vyskúšali aj vy. Máte už doma fritézu? Potom si v nej môžete jednoducho upiecť svoje vegánske palacinky. Prípadne môžete samozrejme použiť aj klasickú panvicu.

Pridajte komentár