Mramorový tvarohový koláč

Dokonalé a sladké spojenie – Mramorový tvarohový koláč

Mramorový tvarohový koláč je dokonalým spojením dvoch absolútnych klasikov medzi koláčmi. Spája krémový tvarohový koláč a čokoládový drobivý mramorový koláč. Je to veľmi jednoduchý recept, s ktorým zaručene zažiariš na každej narodeninovej oslave alebo počas posedenia pri káve. Pri pečení bývaš rád kreatívny? Ozdob svoj mramorový tvarohový koláč čerstvým bobuľovým ovocím, džemom alebo inou ovocnou polevou. Skvelo sa hodia ku krémovo čokoládovému koláču.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
150 g špaldovej múky
2PL kakaového prášku
40 g cukru
100 g masla
1 žĺtok
1štipka soli
Na náplň
250 g smotanového syra
150 g cukru
1sáčok vanilkového pudingového prášku na 500 ml mlieka
1PL krupice
4 vajcia
1PL kakaového prášku
1ČL škorice
1PL smotany
20 g trochu masla (na vymastenie
Pomôcky
tortová forma
kuchynský robot voliteľné
alebo ručný mixér

Nutričné hodnoty

410 Kalórie
44 g Sacharidy
23 g Tuky
8 g Bielkoviny

Postup

1.

Na základ koláča

Všetky prísady na základ koláča dobre zmiešajte, vyformujte cesto do tvaru gule, zabaľte ho do potravinovej fólie a nechajte ho 30 minút odpočívať v chlade.
Hotovo
2.

Na náplň

Spracujte na cesto tvaroh, smotanový syr, cukor, pudingový prášok, krupicu a vajíčka.
Hotovo
3.

Na druhé cesto

Odoberte 1/3 cesta a zmiešajte ho s kakaom, škoricou a smotanou.
Hotovo
4.

Rozohriatie rúry

Rúru predhrejte na 180 °C pri hornom a spodnom ohreve.
Hotovo
5.

Príprava koláča na pečenie

Vymastite tortovú formu a rozvaľkajte cesto na dno alebo ho rozložte do formy tak, aby vznikol základ a približne 2-3 cm vysoký okraj.
Hotovo
6.

Tvorba mramorového vzoru

Do formy najprv nalejte svetlé cesto, potom naň rozdeľte tmavé cesto a jemne ich premiešajte vidličkou alebo drevenou paličkou.
Hotovo
7.

Pečenie

Koláč pečte približne 60 minút.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
Jedna porcia je jeden kúsok koláča, ak ho rozdelíte na 8 kúskov.
 Uložiť ako PDF