Granola: Domáce müsli

Synonymum zdravých raňajok – granola

Je granola neoddeliteľnou súčasťou vašich zdravých raňajok? Dobrá voľba! Najradšej si vyrábame domácu. Vždy budete presne vedieť, čo v nej je, môžete použiť všetky svoje obľúbené prísady a upiecť ju tak chrumkavú, ako ju máte najradšej. Dnes do nášho chrumkavého müsli pridávame lieskové orechy, vlašské orechy, mandle, ovsené vločky a niekoľko ďalších ingrediencií. Nezabudnite však: Môžete byť kreatívni! Či už ide o viac orechov, semienok, sušeného ovocia alebo iný druh sladkosti, vždy si môžete granolu prispôsobiť tak, aby vám čo najviac chutila. Základný recept zostáva jednoduchý a vždy rovnaký. Preto si zaobstarajte chrumkavé ingrediencie a pripravte si na najbližšie raňajky domácu granolu.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
150 g ovsených vločiek
3lyžice mletých ľanových semienok
30 g vlašských orechov
30 g lieskových orieškov
30 g mandlí
2PL medu vegánska alternatíva: agávový sirup
2lyžice kokosového oleja
1lyžička škorice nepovinné

Nutričné hodnoty

141 Kalórie
13 g Sacharidy
8 g Fett
4 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava ingrediencií

Vlašské orechy, lieskové orechy a mandle nasekáme nahrubo. Zmiešame ich s ovsenými vločkami a ľanovými semienkami.
Hotovo
2.

Predhriatie rúry

Predhrejeme rúru na horný/spodný ohrev na 180 °C.
Hotovo
3.

Granolu zmiešame

Med a kokosový olej zohrejeme na miernom ohni a premiešame. Pridáme zmes orechov a dobre premiešame. Všetko rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme približne 30 minút, kým všetko nezhnedne podľa vašich predstáv. Občasne premiešame.
Hotovo

Poznámky

Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
Vzduchotesne zabalené a skladované pri izbovej teplote vydrží granola niekoľko týždňov.
 Uložiť ako PDF