Domáca After-Eight zmrzlina
After-Eight + zmrzlinovač = vynikajúca zmrzlina
Mäta a čokoláda sú úžasným chuťovým zážitkom. Presne preto je naša zmrzlina After-Eight výnimočná. S čerstvou mätou a pravou čokoládou After Eight je táto zmrzlina čokoládovo-bylinková a mätová zároveň. A pôsobivá je aj zelenkastá farba s lahodnými čokoládovými kúskami – po celý rok! Vyskúšajte náš recept na mätovú zmrzlinu After-Eight už teraz!
Suroviny
Vyberte počet porcií
4 vetvičky čerstvá mäta | |
80 g cukor | |
400 g šľahačka | |
4 žĺtky | |
10tablety After Eight |
Spotrebiče a pomocníci
Zmrzlinovač | |
Mixér | |
Jemné sítko |
Nutričné hodnoty
269
kalórií
23 g
sacharidov
18 g
tukov
3 g
bielkovín
Postup
1.
Pripravte si mätu
Mätu umyte a osušte. Zmiešajte v mixéri s polovicou cukru.
Hotovo
2.
Zohrejte
V hrnci zohrejeme smotanu a pridáme mätový cukor, necháme 10 minút postáť na najnižšom stupni a prepasírujeme cez jemné sitko.
Hotovo
3.
Šľaháme do peny a vychladíme
Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny a za stáleho miešania pridáme mätový krém. Zmrzlinovú hmotu šľaháme vo vodnom kúpeli asi 10 minút do krémova, potom 30 minút chladíme.
Hotovo
4.
Nasekajte nahrubo
Tyčinky After Eight nahrubo nasekajte a nechajte vychladnúť.
Hotovo
5.
Všetko v zmrzlinovači
Zmrzlinovú hmotu dáme do zmrzlinovača na cca 30 minút, kúsky After-Eight vložíme krátko pred koncom do bežiaceho stroja a priklopíme.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.