Domáca After-Eight zmrzlina
After-Eight + zmrzlinovač = vynikajúca zmrzlina
Mäta a čokoláda sú úžasným chuťovým zážitkom. Presne preto je naša zmrzlina After-Eight výnimočná. S čerstvou mätou a pravou čokoládou After Eight je táto zmrzlina čokoládovo-bylinková a mätová zároveň. A pôsobivá je aj zelenkastá farba s lahodnými čokoládovými kúskami – po celý rok! Vyskúšajte náš recept na mätovú zmrzlinu After-Eight už teraz!
Suroviny
Vyberte počet porcií
| 4 vetvičky čerstvá mäta | |
| 80 g cukor | |
| 400 g šľahačka | |
| 4 žĺtky | |
| 10tablety After Eight | 
Spotrebiče a pomocníci
| Zmrzlinovač | |
| Mixér | |
| Jemné sítko | 
Nutričné hodnoty
					269
											kalórií
									
							
					23 g
											sacharidov
									
							
					18 g
											tukov
									
							
					3 g
											bielkovín
									
							Postup
			
				1.			
				
					
			
					Pripravte si mätu
Mätu umyte a osušte. Zmiešajte v mixéri s polovicou cukru.
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Zohrejte
V hrnci zohrejeme smotanu a pridáme mätový cukor, necháme 10 minút postáť na najnižšom stupni a prepasírujeme cez jemné sitko.
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Šľaháme do peny a vychladíme
Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny a za stáleho miešania pridáme mätový krém. Zmrzlinovú hmotu šľaháme vo vodnom kúpeli asi 10 minút do krémova, potom 30 minút chladíme.
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				4.			
				
					
			
					Nasekajte nahrubo
Tyčinky After Eight nahrubo nasekajte a nechajte vychladnúť.
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				5.			
				
					
			
			Všetko v zmrzlinovači
Zmrzlinovú hmotu dáme do zmrzlinovača na cca 30 minút, kúsky After-Eight vložíme krátko pred koncom do bežiaceho stroja a priklopíme.
										
					
						
						Hotovo
					
				Poznámky
				Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.