Zemiaková polievka s karí
Super jednoduché
Zemiaková polievka s indickým twistom
Zemiaková polievka s kari je pre nás výdatným a trochu iným pôžitkom. Či už máte radi zemiakovú polievku ako guláš alebo ako jednoduchú krémovú polievku: táto variácia jej dodáva nový rozmer. Kari a zázvor sa postarajú o intenzívnu chuť Orientu. Vďaka kokosovému mlieku sa stáva nevýslovne krémovou a skutočne chutnou. Ďalšia výhoda: polievka je super rýchlo uvarená. Ak máte náš kuchynský robot GrandPrix, je to ešte jednoduchšie!
Suroviny
Vyberte počet porcií
500 g zemiakov voskových | |
250 ml zeleninového vývaru | |
200 ml kokosového mlieka | |
2 cibule | |
1 strúčik cesnaku | |
20 g čerstvého zázvoru | |
3PL kari | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
GrandPrix voliteľné | |
alebo ponorný mixér |
Nutričné hodnoty
284
Kalórie
32 g
Sacharidy
13 g
Tuky
6 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si suroviny
Cesnak, cibuľu a zázvor ošúpte a nahrubo nakrájajte. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky.
Hotovo
2.
Uvarte zeleninu
Zemiaky, cesnak, cibuľu, zázvor a zeleninový vývar vložte do hrnca GrandPrix. Nastavte na 100 °C a nechajte miešať na rýchlosti 2. Keď sa polievka začne variť, znížte teplotu na 60 °C a varte, kým nie sú zemiaky hotové. Prípadne všetko uvarte v hrnci.
Hotovo
3.
Polievkové pyré
Do polievky pridajte karí prášok a v prístroji GrandPrix pri rýchlosti 10 približne 30 sekúnd mixujte na pyré. Prípadne môžete pyré rozmixovať ručným mixérom v hrnci.
Hotovo
4.
Dochuťte polievku
Pridajte kokosové mlieko, soľ a korenie. Polievku mixujte 1 minútu pri rýchlosti 5. Prípadne polievku rozmixujte v hrnci. Dochuťte podľa chuti a ihneď si ju vychutnajte.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.