Zemiaková polievka s karí

Zemiaková polievka s indickým twistom

Zemiaková polievka s kari je pre nás výdatným a trochu iným pôžitkom. Či už máte radi zemiakovú polievku ako guláš alebo ako jednoduchú krémovú polievku: táto variácia jej dodáva nový rozmer. Kari a zázvor sa postarajú o intenzívnu chuť Orientu. Vďaka kokosovému mlieku sa stáva nevýslovne krémovou a skutočne chutnou. Ďalšia výhoda: polievka je super rýchlo uvarená. Ak máte náš kuchynský robot GrandPrix, je to ešte jednoduchšie!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
500 g zemiakov voskových
250 ml zeleninového vývaru
200 ml kokosového mlieka
2 cibule
1 strúčik cesnaku
20 g čerstvého zázvoru
3PL kari
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
GrandPrix voliteľné
alebo ponorný mixér

Nutričné hodnoty

284 Kalórie
32 g Sacharidy
13 g Tuky
6 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si suroviny

Cesnak, cibuľu a zázvor ošúpte a nahrubo nakrájajte. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky.
Hotovo
2.

Uvarte zeleninu

Zemiaky, cesnak, cibuľu, zázvor a zeleninový vývar vložte do hrnca GrandPrix. Nastavte na 100 °C a nechajte miešať na rýchlosti 2. Keď sa polievka začne variť, znížte teplotu na 60 °C a varte, kým nie sú zemiaky hotové. Prípadne všetko uvarte v hrnci.
Hotovo
3.

Polievkové pyré

Do polievky pridajte karí prášok a v prístroji GrandPrix pri rýchlosti 10 približne 30 sekúnd mixujte na pyré. Prípadne môžete pyré rozmixovať ručným mixérom v hrnci.
Hotovo
4.

Dochuťte polievku

Pridajte kokosové mlieko, soľ a korenie. Polievku mixujte 1 minútu pri rýchlosti 5. Prípadne polievku rozmixujte v hrnci. Dochuťte podľa chuti a ihneď si ju vychutnajte.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF