Sušenie paradajok v sušičke

Osvojte si sušenie paradajok

Sušenie paradajok v sušičke: Dnešný recept opäť ukazuje, ako ľahko sa dajú uchovať zvyšky ovocia a zeleniny. V supermarketoch sú zvyčajne k dispozícii sušené paradajky konzervované v oleji alebo určené na občerstvenie. Odteraz si tieto chutné veci môžete jednoducho pripraviť sami. Ak chcete, aby vám paradajky vydržali dlhšie, jednoducho ich vysušte v sušičke. Prezradíme vám, ako to funguje! Po usušení môžete paradajky uskladniť vo vzduchotesnej nádobe a skonzumovať ich v priebehu nasledujúcich 1-2 týždňov. Alebo ich môžete marinovať v olivovom oleji s cesnakom a bylinkami: Takto vydržia celé týždne a získajú neporovnateľnú vôňu.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
2 kg paradajok
2PL hrubej soli nepovinné
1PL olivového oleja
Pomôcky
1 Sušička

Nutričné hodnoty

116 Kalórie
14 Sacharidy
2 Tuky
11 Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte paradajky

Paradajky umyte, prekrojte na polovicu a vyberte dužinu a semená. Paradajky dobre osušte.
Hotovo
2.

Sušenie paradajok

Vrstvy sušičky potrite tenkou vrstvou olivového oleja, aby sa zabránilo prilepeniu. Polovice paradajok rozložte na pláty reznou stranou nahor a podľa chuti ich trochu osoľte. Sušte pri 70 °C približne 10 hodín, kým nedosiahnu požadovanú suchosť.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
Počas sušenia môžete do paradajok pridať aj bylinky, napríklad bazalku a oregano. Buďte kreatívni!
Z 2 kg paradajok získate približne 2 šálky sušených paradajok. 1 porcia teda zodpovedá približne 1 šálke.
 Uložiť ako PDF