Sušenie paradajok v sušičke
Super jednoduché
Osvojte si sušenie paradajok
Sušenie paradajok v sušičke: Dnešný recept opäť ukazuje, ako ľahko sa dajú uchovať zvyšky ovocia a zeleniny. V supermarketoch sú zvyčajne k dispozícii sušené paradajky konzervované v oleji alebo určené na občerstvenie. Odteraz si tieto chutné veci môžete jednoducho pripraviť sami. Ak chcete, aby vám paradajky vydržali dlhšie, jednoducho ich vysušte v sušičke. Prezradíme vám, ako to funguje! Po usušení môžete paradajky uskladniť vo vzduchotesnej nádobe a skonzumovať ich v priebehu nasledujúcich 1-2 týždňov. Alebo ich môžete marinovať v olivovom oleji s cesnakom a bylinkami: Takto vydržia celé týždne a získajú neporovnateľnú vôňu.
Suroviny
Vyberte počet porcií
2 kg paradajok | |
2PL hrubej soli nepovinné | |
1PL olivového oleja |
Pomôcky
1 Sušička |
Nutričné hodnoty
116
Kalórie
14
Sacharidy
2
Tuky
11
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte paradajky
Paradajky umyte, prekrojte na polovicu a vyberte dužinu a semená. Paradajky dobre osušte.
Hotovo
2.
Sušenie paradajok
Vrstvy sušičky potrite tenkou vrstvou olivového oleja, aby sa zabránilo prilepeniu. Polovice paradajok rozložte na pláty reznou stranou nahor a podľa chuti ich trochu osoľte. Sušte pri 70 °C približne 10 hodín, kým nedosiahnu požadovanú suchosť.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
Počas sušenia môžete do paradajok pridať aj bylinky, napríklad bazalku a oregano. Buďte kreatívni!
Z 2 kg paradajok získate približne 2 šálky sušených paradajok. 1 porcia teda zodpovedá približne 1 šálke.