Speculatius Tiramisu
Super jednoduché
Poznáte Speculatius Tiramisu?
Speculatius Tiramisu s jablkovo-škoricovým kompótom. Skutočne vianočný dezert! Pretože povedzme si úprimne: na Vianoce nič nefunguje bez keksíkov Spekulatius. Preto sme lahodné kekse namočili do kávy, obložili škoricovým mascarpone krémom a tesne pred dokončením sme na ne natreli trochu jablkového kompótu. Tento výtvor posypaný tenkou vrstvou kakaa je neodolateľný nielen vizuálne, ale aj chuťovo. Mikuláš zaručene príde a ukradne zvyšky z chladničky. Čestné slovo!
Suroviny
Vyberte počet porcií
4polievkové lyžice instantnej kávy v prášku | |
500 g keksíkov Spekulatius | |
500 g mascarpone | |
500 g nízkotučného tvarohu | |
4porcie jablkovo-škoricového kompótu | |
80 g hnedého cukru | |
2 žĺtky | |
2PL kakaa na pečenie | |
2lyžičky škorice | |
1balenie vanilkového cukru | |
1štipka soli |
Pomôcky
Zapekacia misa | |
Vykrajovačka hviezdičiek voliteľná |
Nutričné hodnoty
565
Kalórie
63 g
Sacharidy
28 g
Tuky
13 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte sa
Zavarte kávu z prášku s približne 300 ml vody a nechajte ju vychladnúť. Mascarpone, žĺtky, hnedý cukor, škoricu, nízkotučný tvaroh a vanilkový cukor vymiešajte na homogénny krém.
Hotovo
2.
Vrstvite tiramisu
Nemecké korenisté keksíky Spekulatius krátko namočte do studenej kávy a potom nimi vyložte pekáč. Pokryte tenkou vrstvou krému a postup zopakujte. Po poslednej vrstve keksíkov natrite jablkovo-škoricový kompót a potom poslednú vrstvu krému z mascarpone. Tiramisu chladíme aspoň 2 hodiny.
Hotovo
3.
Zdobenie tiramisu
Ak chcete, opatrne položte vykrajovač na tiramisu a posypte ho kakaom. Tento postup opakujte, kým sa nevytvorí krásny vzor a celé tiramisu nie je pokryté kakaom.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.