Speculatius Tiramisu

Poznáte Speculatius Tiramisu?

Speculatius Tiramisu s jablkovo-škoricovým kompótom. Skutočne vianočný dezert! Pretože povedzme si úprimne: na Vianoce nič nefunguje bez keksíkov Spekulatius. Preto sme lahodné kekse namočili do kávy, obložili škoricovým mascarpone krémom a tesne pred dokončením sme na ne natreli trochu jablkového kompótu. Tento výtvor posypaný tenkou vrstvou kakaa je neodolateľný nielen vizuálne, ale aj chuťovo. Mikuláš zaručene príde a ukradne zvyšky z chladničky. Čestné slovo!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
4polievkové lyžice instantnej kávy v prášku
500 g keksíkov Spekulatius
500 g mascarpone
500 g nízkotučného tvarohu
4porcie jablkovo-škoricového kompótu
80 g hnedého cukru
2 žĺtky
2PL kakaa na pečenie
2lyžičky škorice
1balenie vanilkového cukru
1štipka soli
Pomôcky
Zapekacia misa
Vykrajovačka hviezdičiek voliteľná

Nutričné hodnoty

565 Kalórie
63 g Sacharidy
28 g Tuky
13 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte sa

Zavarte kávu z prášku s približne 300 ml vody a nechajte ju vychladnúť. Mascarpone, žĺtky, hnedý cukor, škoricu, nízkotučný tvaroh a vanilkový cukor vymiešajte na homogénny krém.
Hotovo
2.

Vrstvite tiramisu

Nemecké korenisté keksíky Spekulatius krátko namočte do studenej kávy a potom nimi vyložte pekáč. Pokryte tenkou vrstvou krému a postup zopakujte. Po poslednej vrstve keksíkov natrite jablkovo-škoricový kompót a potom poslednú vrstvu krému z mascarpone. Tiramisu chladíme aspoň 2 hodiny.
Hotovo
3.

Zdobenie tiramisu

Ak chcete, opatrne položte vykrajovač na tiramisu a posypte ho kakaom. Tento postup opakujte, kým sa nevytvorí krásny vzor a celé tiramisu nie je pokryté kakaom.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF