Špaldové palacinky
Super jednoduché
Vyskúšajte vegánske špaldové palacinky
Vegánske špaldové palacinky sú dnes na vrchole nášho zoznamu na špeciálne raňajky. Rýchlo pripravené, podávané s čerstvým ovocím a trochou jogurtu, nikto neodolá tejto malej maškrte. O to dôležitejšie je, aby ste naše špaldové palacinky vyskúšali aj vy. Máte už doma fritézu? Potom si v nej môžete jednoducho upiecť svoje vegánske palacinky. Prípadne môžete samozrejme použiť aj klasickú panvicu.
Suroviny
Vyberte počet porcií
75 g špaldovej múky | |
25 g škrobu | |
1/2 banánu | |
1ČL lieskovoorieškového masla | |
130 ml rastlinného mlieka podľa vlastného výberu | |
20 g vanilkového pudingového prášku | |
1/2ČL prášku do pečiva | |
1 ČL jablčný ocot | |
1ČL škorice | |
2ČL nízkotučného tvarohu |
Na polevu
100 g čerstvého bobuľového ovocia podľa vlastného výberu | |
30 g orechov podľa vlastného výberu | |
100 g sójového jogurtu |
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza |
Nutričné hodnoty
440
Kalórie
62 g
Sacharidy
14 g
Tuky
14 g
Bielkoviny
Postup
1.
Vymiešame cesto
Banán roztlačíme vidličkou a zmiešame so všetkými ostatnými surovinami na palacinky, kým nevznikne hladké cesto. Nechajte 10 minút odpočívať pri izbovej teplote.
Hotovo
2.
Pripravte špaldové palacinky
Cesto vložte po častiach do vzduchovej fritézy a pečte 5 minút v režime pečenia. Prípadne ich opečieme po častiach s trochou rastlinného oleja na panvici.
Hotovo
3.
Podávajte palacinky
Palacinky podávajte spolu s lesným ovocím, orechami a sójovým jogurtom.
Hotovo
Poznámky
Vegánske špaldové palacinky sú dnes na vrchole nášho zoznamu na špeciálne raňajky. Rýchlo pripravené, podávané s čerstvým ovocím a trochou jogurtu, nikto neodolá tejto malej maškrte. O to dôležitejšie je, aby ste naše špaldové palacinky vyskúšali aj vy. Máte už doma fritézu? Potom si v nej môžete jednoducho upiecť svoje vegánske palacinky. Prípadne môžete samozrejme použiť aj klasickú panvicu.