Palacinky Red Velvet
Super jednoduché
Vychutnajte si červenú s red velvet palacinkami
Red Velvet palacinky sú nielen vizuálnym hitom! Táto žiarivo červená palacinka sa môže pochváliť aj svojou chuťou. Farbu získavajú z červenej repy. Je to nielen prírodné farbivo, vďaka nej sú tieto malé pochúťky skutočne zdravé. Ako príloha je vhodná poleva z čerstvých jahôd a jogurtu. Kombinácia, vďaka ktorej budú vaše ďalšie raňajky skutočným hitom. Red Velvet pochádza z angličtiny a znamená červený zamat – a palacinky Red Velvet presne tak aj vyzerajú a chutia rovnako mäkko a jemne. Vyskúšajte ich!
Suroviny
Vyberte počet porcií
130 g ovsených vločiek | |
1ČL prášku do pečiva | |
1ČL sódy bikarbóny | |
1 červená repa uvarená a ošúpaná | |
130 ml mandľového mlieka | |
1 vajce | |
2PL kokosového cukru | |
1ČL kakaa na pečenie | |
3kvapky červeného potravinárskeho farbiva voliteľné | |
trocha rastlinného oleja na pečenie |
Na polevu
100 g nízkotučného tvarohu | |
100 g prírodného jogurtu | |
2PL sirupu z agáve | |
1štipka škorice | |
100 g čerstvého bobuľového ovocia rozmixovaného, podľa chuti |
Nutričné hodnoty
502
kalórie
77 g
sacharidy
11 g
tuky
19 g
bielkoviny
Postup
1.
Na polevu
Zmiešajte všetky prísady okrem bobúľ, dajte do chladničky.
Hotovo
2.
Na palacinky
Ovsené vločky nahrubo pomeľte v mixéri. Zmiešajte s práškom do pečiva, sódou bikarbónou, kokosovým kvetovým cukrom a kakaom na pečenie.
Hotovo
3.
Zhotovte cesto
Samostatne rozmixujte červenú repu s mandľovým mliekom a podľa potreby pridajte potravinárske farbivo. Pridáme k ovsenej zmesi, pridáme vajce a miešame, kým nevznikne homogénne cesto.
Hotovo
4.
Smaženie palaciniek
Rozohrejte panvicu na strednom ohni s trochou rastlinného oleja a smažte palacinky po jednej.
Hotovo
5.
Servírovanie
Hotové palacinky poukladajte na seba a ozdobte čerstvými bobuľovými plodmi.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.