Oriešková zmrzlina

Domác oriešková zmrzlina z lieskovcov

Lieskovooriešková zmrzlina je orechová klasika, ktorá jednoducho nemôže chýbať v našom sortimente krémových zmrzlín. Recept je rýchly a jednoduchý na prípravu, veľmi orechový a vďaka karamelovému sirupu získava veľmi špeciálny nádych. Či už s kopčekom vanilkovej zmrzliny, alebo v lahodnom orechovom kokteily, určite by ste mali túto lahodnú zmrzlinu vyskúšať.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
50 g lieskových orechov
4 vajcia
400 ml šľahačkovej smotany
4PL sirupu z lieskových orieškov
4 PL karamelového sirupu
1štipka soli
Pomôcky
Zmrzlinovač

Nutričné hodnoty

296 Kalórie
14 g Sacharidy
24 g Tuky
6 g Bielkoviny

Postup

1.

Opražte oriešky

Lieskové oriešky nasekajte tak nadrobno, podľa vašej preferencie, a optažte ich na panvici na miernom ohni 10 minút bez pridania oleja, kým nezhnednú a nezacítite ich vôňu.
Hotovo
2.

Pripravte zmrzlinovú zmes

Oddeľte vajcia. Žĺtky a karamelový sirup šľahajte vo vodnom kúpeli, kým nebudú spenené a krémové. Primiešajte lieskovoorieškový sirup a lieskové orechy. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.
Hotovo
3.

Dokončite zmrzlinovú zmes

Bielka vyšľahajte so soľou do tuha. Samostatne vyšľahajte šľahačku do tuha. Všetky prísady zmiešajte na krémovú zmrzlinovú zmes.
Hotovo
4.

Zmrazte zmrzlinu

Vložte zmrzlinu do zmrzlinovača a mrazte približne 30 minút, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Vychutnajte si ju ihneď alebo ju uložte do vzduchotesnej nádoby v mrazničke.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF