Oriešková zmrzlina
Super jednoduché
Domác oriešková zmrzlina z lieskovcov
Lieskovooriešková zmrzlina je orechová klasika, ktorá jednoducho nemôže chýbať v našom sortimente krémových zmrzlín. Recept je rýchly a jednoduchý na prípravu, veľmi orechový a vďaka karamelovému sirupu získava veľmi špeciálny nádych. Či už s kopčekom vanilkovej zmrzliny, alebo v lahodnom orechovom kokteily, určite by ste mali túto lahodnú zmrzlinu vyskúšať.
Suroviny
Vyberte počet porcií
50 g lieskových orechov | |
4 vajcia | |
400 ml šľahačkovej smotany | |
4PL sirupu z lieskových orieškov | |
4 PL karamelového sirupu | |
1štipka soli |
Pomôcky
Zmrzlinovač |
Nutričné hodnoty
296
Kalórie
14 g
Sacharidy
24 g
Tuky
6 g
Bielkoviny
Postup
1.
Opražte oriešky
Lieskové oriešky nasekajte tak nadrobno, podľa vašej preferencie, a optažte ich na panvici na miernom ohni 10 minút bez pridania oleja, kým nezhnednú a nezacítite ich vôňu.
Hotovo
2.
Pripravte zmrzlinovú zmes
Oddeľte vajcia. Žĺtky a karamelový sirup šľahajte vo vodnom kúpeli, kým nebudú spenené a krémové. Primiešajte lieskovoorieškový sirup a lieskové orechy. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.
Hotovo
3.
Dokončite zmrzlinovú zmes
Bielka vyšľahajte so soľou do tuha. Samostatne vyšľahajte šľahačku do tuha. Všetky prísady zmiešajte na krémovú zmrzlinovú zmes.
Hotovo
4.
Zmrazte zmrzlinu
Vložte zmrzlinu do zmrzlinovača a mrazte približne 30 minút, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Vychutnajte si ju ihneď alebo ju uložte do vzduchotesnej nádoby v mrazničke.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.