Nepečená malinová torta
Naša nepečená malinová torta je neskutočne lahodná
Nepečená malinová torta? Áno, je to možné. A nie je to vôbec ťažké. Tento koláč v dvoch rôznych odtieňoch ružovej s dekoráciou z malín, mäty a čokolády nepotrebuje rúru, ale chladničku. Najviac práce je so želatínou. V tomto recepte vám ukážeme, ako si vyrobiť domáci ružový sirup. Prekvapte hostí, oslávencov alebo svoje obľúbené návštevy svojimi…. hm chladiacimi zručnosťami a ohromte ich.
Suroviny
Vyberte počet porcií
180 g karamelových sušienok prípadne aj maslových alebo orechových sušienok | |
80 g masla | |
250 g čerstvých malín |
Na plnku
400 g mrazených malín | |
40 g cukru | |
1 kg nízkotučného tvarohu | |
400 g smotanového syra | |
6listov želatíny | |
60 g práškového cukru |
na ozdobu
100 g tmavej čokoládovej polevy | |
1hrsť čerstvých malín | |
1/4zväzku mäty nepovinné |
Pomôcky
Forma na pečenie s priemerom 22 cm | |
Mixér | |
alebo kuchynské kladivko a vrecúško | |
Jemné sítko |
Nutričné hodnoty
382
Kalórie
31 g
Sacharidy
31 g
Sacharidy
21 g
Tuky
15 g
Bielkoviny
Postup
1.
Na základ
V malom hrnci roztopíme maslo. Rozdrvíme sušienky pomocou mixéra alebo kuchynskej paličky a mraziaceho vrecka. Zmiešame maslo a sušienky. Dno formy na pečenie vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne naň rozložtíme sušienkovú zmes a pritlačíme ju. Na tortový základ rozložíme čerstvé maliny. Necháme vychladnúť.
Hotovo
2.
Na plnku
Polovicu nízkotučného tvarohu a polovicu smotanového syra dáme do dvoch veľkých misiek a premiešame. Do oboch polovíc pridáme práškový cukor a premiešame.
Hotovo
3.
Maliny uvarte
Maliny s cukrom podusíme v hrnci na miernom ohni. Želatínu namočíme do studenej vody. Keď sa maliny rozvaria a nezostanú z nich veľké kúsky, precedíme ich cez jemné sitko.
Hotovo
4.
Dokončite náplň
Do ešte teplého malinového pyré pridáme namočenú želatínu a miešame, kým sa želatína úplne nerozpustí. Do jednej misky dáme len 1/4 malinovej zmesi a do druhej 3/4 zmesi a dobre premiešame. Vzniknú tak dve časti náplne s rôznymi odtieňmi ružovej.
Hotovo
5.
Vrstvy
Najprv na sušienkový základ opatrne rozotrieme tmavšiu náplň. Potom opatrne navrstvíme svetlejšiu náplň. Tortu chladíme aspoň 3 hodiny.
Hotovo
6.
Na ozdobu
Polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Opatrne uvoľníme prstenec formy na pečenie a rozotrieme čokoládu na koláč podľa potreby. Ozdobíme hrsťou malín a niekoľkými lístkami čerstvej mäty.
Hotovo
Poznámky
Namiesto malín môžete použiť do tohto koláča aj iné ovocie alebo bobuľoviny. Buďte kreatívni!
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.