Nakladaná feta
Super jednoduché
Nakladaná feta je hitom leta – obzvlášť počas grilovania alebo na bufetových stoloch. Nikdy ste fetu nenakladali? Vyskúšajte náš recept! Ako pri väčšine našich receptov, aj tu platí: Nechajte voľný priebeh svojej kreativite a obmieňajte ingrediencie podľa vlastnej chuti. Pri nakladaní fety máte veľkú slobodu a môžete sa hrať s bylinkami, koreninami a chuťami, kým nenájdete svoju obľúbenú zmes. Idete do toho?
Bez hodnotenia
Suroviny
Vyberte počet porcií
200 g syru feta | |
200 ml olivového oleja | |
2vetvičky rozmarínu | |
2vetvičky tymiánu | |
1PL zrniečok korenia | |
1 strúčik cesnaku |
Pomôcky
Vzduchotesne uzatvárateľný pohár |
Nutričné hodnoty
778
Kalórie
11 g
Sacharidy
66 g
Tuky
25 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte suroviny
Bylinky umyte a osušte. Nakrájajte ich nadrobno. Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Fetu osušte a nakrájajte na kocky.
Hotovo
2.
Naložte fetu
Všetky prísady nasypeme do vzduchotesnej nádoby a dobre premiešame. Nechajte odpočívať aspoň 12 hodín a dobrú chuť!
Hotovo
Poznámky
Spolu s fetou môžete pridať aj sušené paradajky, olivy, iné bylinky a mnoho ďalšieho. Buďte kreatívni!
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
Pridajte komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.