Nakladaná feta

Nakladaná feta je hitom leta – obzvlášť počas grilovania alebo na bufetových stoloch. Nikdy ste fetu nenakladali? Vyskúšajte náš recept! Ako pri väčšine našich receptov, aj tu platí: Nechajte voľný priebeh svojej kreativite a obmieňajte ingrediencie podľa vlastnej chuti. Pri nakladaní fety máte veľkú slobodu a môžete sa hrať s bylinkami, koreninami a chuťami, kým nenájdete svoju obľúbenú zmes. Idete do toho?

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
200 g syru feta
200 ml olivového oleja
2vetvičky rozmarínu
2vetvičky tymiánu
1PL zrniečok korenia
1 strúčik cesnaku
Pomôcky
Vzduchotesne uzatvárateľný pohár

Nutričné hodnoty

778 Kalórie
11 g Sacharidy
66 g Tuky
25 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte suroviny

Bylinky umyte a osušte. Nakrájajte ich nadrobno. Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Fetu osušte a nakrájajte na kocky.
Hotovo
2.

Naložte fetu

Všetky prísady nasypeme do vzduchotesnej nádoby a dobre premiešame. Nechajte odpočívať aspoň 12 hodín a dobrú chuť!
Hotovo

Poznámky

Spolu s fetou môžete pridať aj sušené paradajky, olivy, iné bylinky a mnoho ďalšieho. Buďte kreatívni!
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF

Pridajte komentár