Vegánsky francúzsky toast
Super jednoduché
Populárny francúzsky toast v novom šate
Vegánsky francúzsky toast sú tie pravé raňajky pre každého, kto má chuť na sladké. S niekoľkými čerstvými bobuľami, strúhaným kokosom a chrumkavými plátkami toastu je jednoducho neodolateľný. A keďže francúzsky toast sa zvyčajne pripravuje s mliekom a vajcom, je ľahké ho premeniť na vegánsky. Namiesto mlieka používame radi kokosové mlieko. Samozrejme si môžete vybrať aj inú alternatívu. A teraz to príde: Svoj vegánsky francúzsky toast pripravíte veľmi jednoducho vo svojej teplovzdušnej fritéze. Je to rýchle a jednoduché. Ak ešte nemáte doma Airfryer, môžete si francúzsky toast samozrejme opiecť dochrumkava na panvici.
Suroviny
Vyberte počet porcií
| 2plátky toastu | |
| 120 ml kokosového mlieka | |
| 2ČL prášku do pečiva | |
| 1/2ČL vanilkového cukru | |
| 1/4ČL soli | |
| 40 g strúhaného kokosu | |
| 80 g čerstvého ovocia voliteľné, podľa vlastného výberu |
Pomôcky
| Teplovzdušná fritéza voliteľne |
Nutričné hodnoty
506
Kalórie
31 g
Sacharidy
38 g
Tuky
7 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravíme mlieko
Kokosové mlieko zmiešame s vanilkovým cukrom, soľou a práškom do pečiva a nalejeme do polievkového taniera. Na samostatný tanier rozložte kokosové lupienky.
Hotovo
2.
Namočte hrianky
Plátky hrianok jeden po druhom ponorte do kokosového mlieka a potom do strúhaného kokosu.
Hotovo
3.
Pripravte vegánsky francúzsky toast
Obložené plátky opečte v teplovzdušnej fritéze 5 minút pri 180 °C. Prípadne pečieme francúzsky toast na panvici asi 5 minút.
Hotovo
Poznámky
PoznámkyNutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.