Torta Red Velvet
Super jednoduché
Domáca torta red velvet
Torta Red Velvet – torta z červeného zamatu. Znie to tak lákavo, že sme to jednoducho museli vyskúšať. A červený zamat nás núti myslieť na Vianoce a Ježiška. Preto je náš koláč Red Velvet vo vianočnom prevedení s červenou polevou a vhodnou posýpkou. Mimochodom, za svoju farbu koláč vďačí len červenému potravinárskemu farbivu. Vďaka tomu môžete cesto ľahko zafarbiť presne podľa svojich predstáv!
Suroviny
Vyberte počet porcií
230 g múky | |
120 g cukru | |
150 g masla | |
3 vajcia | |
1balenie vanilkového cukru | |
2lyžičky prášku do pečiva | |
150 g prírodného jogurtu | |
1fľaša červeného potravinárskeho farbiva tekutého, prípadne v prášku | |
1plechovka farebného vianočného posypu | |
1balenie červenej tortovej polevy |
Pomôcky
Kuchynský robot voliteľné |
Nutričné hodnoty
225
Kalórie
25 g
Sacharidy
12 g
Tuky
4 g
Bielkoviny
Postup
1.
Predhriatie rúry
Rúru predhrejte na 175 °C.
Hotovo
2.
Na cesto
Maslo nechajte zohriať na izbovú teplotu. Zmäknuté maslo, cukor a vajíčka vyšľahajte v kuchynskom robote alebo ručným mixérom do nadýchanej konzistencie. Pridajte ostatné prísady a vypracujte hladké cesto. Podľa chuti zafarbite načerveno. Pečte asi 40 minút. Spravte test pomocou špáradla. Nechajte vychladnúť.
Hotovo
3.
Zdobenie torty
Tortu podľa potreby ozdobte červenou polevou a posýpkou.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.