Torta Red Velvet

Domáca torta red velvet

Torta Red Velvet – torta z červeného zamatu. Znie to tak lákavo, že sme to jednoducho museli vyskúšať. A červený zamat nás núti myslieť na Vianoce a Ježiška. Preto je náš koláč Red Velvet vo vianočnom prevedení s červenou polevou a vhodnou posýpkou. Mimochodom, za svoju farbu koláč vďačí len červenému potravinárskemu farbivu. Vďaka tomu môžete cesto ľahko zafarbiť presne podľa svojich predstáv!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
230 g múky
120 g cukru
150 g masla
3 vajcia
1balenie vanilkového cukru
2lyžičky prášku do pečiva
150 g prírodného jogurtu
1fľaša červeného potravinárskeho farbiva tekutého, prípadne v prášku
1plechovka farebného vianočného posypu
1balenie červenej tortovej polevy
Pomôcky
Kuchynský robot voliteľné

Nutričné hodnoty

225 Kalórie
25 g Sacharidy
12 g Tuky
4 g Bielkoviny

Postup

1.

Predhriatie rúry

Rúru predhrejte na 175 °C.
Hotovo
2.

Na cesto

Maslo nechajte zohriať na izbovú teplotu. Zmäknuté maslo, cukor a vajíčka vyšľahajte v kuchynskom robote alebo ručným mixérom do nadýchanej konzistencie. Pridajte ostatné prísady a vypracujte hladké cesto. Podľa chuti zafarbite načerveno. Pečte asi 40 minút. Spravte test pomocou špáradla. Nechajte vychladnúť.
Hotovo
3.

Zdobenie torty

Tortu podľa potreby ozdobte červenou polevou a posýpkou.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF