Mrkvový koláč

Domáci a super chutný mrkvový koláč

Mrkvový koláč je vďaka svojej hlavnej zložke (prekvapivo je to mrkva) veľmi šťavnatý a má skvelú farbu. Do mrkvového koláča pridávame aj kokosové mlieko a vločky. To dodá koláču svieži a letný nádych, ktorý si určite obľúbite. Mrkvový koláč najradšej pripravujeme v kuchynskom robote GrandPrix, pretože cesto je mimoriadne vzdušné a mrkvu môžete priamo v ňom nastrúhať. Koláč môžete pripraviť aj pomocou ručného mixéra a kuchynského strúhadla! Na vrchu je zamatová tvarohová poleva, ktorá je čerešničkou na torte. Čestné slovo!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
3 mrkva
300 g špaldová múka
1 balík prášku do pečiva
30 g škrobu
200 g cukru
50 g kokosových vločiek
3 vajíčka
200 ml kokosového mlieka
1 pomaranč
1ČL muškátového oriešku
1ČL soľ
Na polevu
80 g maslo
200 g smotanový syr
150 g práškový cukor
1ČL citrónová šťava
Pomôcky
1 GrandPrix
alebo ručný mixér a kuchynské strúhadlo
1 Ošatka

Nutričné hodnoty

376 Kalórie
47 g Sacharidy
18 g Tuky
5 g Bielkoviny

Postup

1.

Nastrúhajte mrkvu

Mrkvu ošúpte a odrežte konce. Sekajte v prístroji GrandPrix s nožovým nástavcom 10 sekúnd pri rýchlosti 7. (Prípadne mrkvu nastrúhajte na kuchynskom strúhadle).
Hotovo
2.

Zmiešajte cesto

Do prístroja GrandPrix vložte motýlí nadstavec (prípadne vložte mrkvu do miešacej misy). Pridajte múku, prášok do pečiva, škrob a vajcia. Mixujte 25 sekúnd pri rýchlosti 4. (Môžete tiež miešať ručným mixérom).
Hotovo
3.

Dokončite cesto

Nastrúhajte kôru z pomaranča. Pridajte kokosové mlieko, muškátový oriešok, soľ, pomarančovú kôru a strúhaný kokos a mixujte 3 minúty na rýchlosti 3 (prípadne mixujte ručným mixérom.)
Hotovo
4.

Predhrejte rúru.

Predhrejte si rúru s recirkuláciou na 180 °C.
Hotovo
5.

Upečte koláč

Formu pečenie vymastite alebo vyložte papierom na pečenie. Hotové cesto nalejte do formy a pečte približne 40 minút. Spravte test pomocou špáradla.
Hotovo
6.

Zmiešajte polevu

V prístroji GrandPrix šľahajte maslo 30 sekúnd pri rýchlosti 6. Pridajte smotanový syr, práškový cukor a citrónovú šťavu a miešajte 1 minútu pri rýchlosti 4, kým nevznikne hladká hmota (prípadne opäť použite ručný mixér).
Hotovo
7.

Ozdobte tortu

Koláč nechajte úplne vychladnúť, potrite ho polevou a podľa potreby ozdobte kokosovými vločkami.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
Porciou sa myslí jeden kúsok koláča, za predpokladu, že koláč má 12 kusov.
 Uložiť ako PDF