Mrkvový koláč
Super jednoduché
Domáci a super chutný mrkvový koláč
Mrkvový koláč je vďaka svojej hlavnej zložke (prekvapivo je to mrkva) veľmi šťavnatý a má skvelú farbu. Do mrkvového koláča pridávame aj kokosové mlieko a vločky. To dodá koláču svieži a letný nádych, ktorý si určite obľúbite. Mrkvový koláč najradšej pripravujeme v kuchynskom robote GrandPrix, pretože cesto je mimoriadne vzdušné a mrkvu môžete priamo v ňom nastrúhať. Koláč môžete pripraviť aj pomocou ručného mixéra a kuchynského strúhadla! Na vrchu je zamatová tvarohová poleva, ktorá je čerešničkou na torte. Čestné slovo!
Suroviny
Vyberte počet porcií
3 mrkva | |
300 g špaldová múka | |
1 balík prášku do pečiva | |
30 g škrobu | |
200 g cukru | |
50 g kokosových vločiek | |
3 vajíčka | |
200 ml kokosového mlieka | |
1 pomaranč | |
1ČL muškátového oriešku | |
1ČL soľ |
Na polevu
80 g maslo | |
200 g smotanový syr | |
150 g práškový cukor | |
1ČL citrónová šťava |
Pomôcky
1 GrandPrix | |
alebo ručný mixér a kuchynské strúhadlo | |
1 Ošatka |
Nutričné hodnoty
376
Kalórie
47 g
Sacharidy
18 g
Tuky
5 g
Bielkoviny
Postup
1.
Nastrúhajte mrkvu
Mrkvu ošúpte a odrežte konce. Sekajte v prístroji GrandPrix s nožovým nástavcom 10 sekúnd pri rýchlosti 7. (Prípadne mrkvu nastrúhajte na kuchynskom strúhadle).
Hotovo
2.
Zmiešajte cesto
Do prístroja GrandPrix vložte motýlí nadstavec (prípadne vložte mrkvu do miešacej misy). Pridajte múku, prášok do pečiva, škrob a vajcia. Mixujte 25 sekúnd pri rýchlosti 4. (Môžete tiež miešať ručným mixérom).
Hotovo
3.
Dokončite cesto
Nastrúhajte kôru z pomaranča. Pridajte kokosové mlieko, muškátový oriešok, soľ, pomarančovú kôru a strúhaný kokos a mixujte 3 minúty na rýchlosti 3 (prípadne mixujte ručným mixérom.)
Hotovo
4.
Predhrejte rúru.
Predhrejte si rúru s recirkuláciou na 180 °C.
Hotovo
5.
Upečte koláč
Formu pečenie vymastite alebo vyložte papierom na pečenie. Hotové cesto nalejte do formy a pečte približne 40 minút. Spravte test pomocou špáradla.
Hotovo
6.
Zmiešajte polevu
V prístroji GrandPrix šľahajte maslo 30 sekúnd pri rýchlosti 6. Pridajte smotanový syr, práškový cukor a citrónovú šťavu a miešajte 1 minútu pri rýchlosti 4, kým nevznikne hladká hmota (prípadne opäť použite ručný mixér).
Hotovo
7.
Ozdobte tortu
Koláč nechajte úplne vychladnúť, potrite ho polevou a podľa potreby ozdobte kokosovými vločkami.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
Porciou sa myslí jeden kúsok koláča, za predpokladu, že koláč má 12 kusov.