Palacinky Red Velvet

Vychutnajte si červenú s red velvet palacinkami

Red Velvet palacinky sú nielen vizuálnym hitom! Táto žiarivo červená palacinka sa môže pochváliť aj svojou chuťou. Farbu získavajú z červenej repy. Je to nielen prírodné farbivo, vďaka nej sú tieto malé pochúťky skutočne zdravé. Ako príloha je vhodná poleva z čerstvých jahôd a jogurtu. Kombinácia, vďaka ktorej budú vaše ďalšie raňajky skutočným hitom. Red Velvet pochádza z angličtiny a znamená červený zamat – a palacinky Red Velvet presne tak aj vyzerajú a chutia rovnako mäkko a jemne. Vyskúšajte ich!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
130 g ovsených vločiek
1ČL prášku do pečiva
1ČL sódy bikarbóny
1 červená repa uvarená a ošúpaná
130 ml mandľového mlieka
1 vajce
2PL kokosového cukru
1ČL kakaa na pečenie
3kvapky červeného potravinárskeho farbiva voliteľné
trocha rastlinného oleja na pečenie
Na polevu
100 g nízkotučného tvarohu
100 g prírodného jogurtu
2PL sirupu z agáve
1štipka škorice
100 g čerstvého bobuľového ovocia rozmixovaného, podľa chuti
Pomocníci
kuchynský robot voliteľné
mixér

Nutričné hodnoty

502 kalórie
77 g sacharidy
11 g tuky
19 g bielkoviny

Postup

1.

Na polevu

Zmiešajte všetky prísady okrem bobúľ, dajte do chladničky.
Hotovo
2.

Na palacinky

Ovsené vločky nahrubo pomeľte v mixéri. Zmiešajte s práškom do pečiva, sódou bikarbónou, kokosovým kvetovým cukrom a kakaom na pečenie.
Hotovo
3.

Zhotovte cesto

Samostatne rozmixujte červenú repu s mandľovým mliekom a podľa potreby pridajte potravinárske farbivo. Pridáme k ovsenej zmesi, pridáme vajce a miešame, kým nevznikne homogénne cesto.
Hotovo
4.

Smaženie palaciniek

Rozohrejte panvicu na strednom ohni s trochou rastlinného oleja a smažte palacinky po jednej.
Hotovo
5.

Servírovanie

Hotové palacinky poukladajte na seba a ozdobte čerstvými bobuľovými plodmi.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF