Perník: Pripravte si zmes na pečenie

Ingrediencie priamo z pohára: perník

Vyrobiť si vlastnú zmes na pečenie v nádobe je jednoduché: Krásny a doslova sladký nápad. Ako malý darček alebo len tak pre zábavu – s našou zmesou na pečenie získate lahodný perník, ktorý sa upečie tak rýchlo, že ho môžete vybrať z plechu už po jednej hodine. V našom recepte nájdete jednoduché pokyny na výrobu zmesí na pečenie ako darčeku alebo len tak, na jedenie. Čo môže byť krajšie? Zmes na pečenie vystačí na malý plech alebo veľkú zapekaciu misu s rozmermi približne 39×24 cm.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
250 g múky typ 405
100 g cukru
30 g mletých mandlí
30 g mletých lieskových orieškov
2lyžičky kakaa na pečenie
1polievková lyžica čokoládových kvapiek
1lyžičky prášku do pečiva
1vrecúško vanilkového cukru
1lyžičky perníkového korenia
1lyžičky škorice
Na pečenie
100 g masla
2 vajcia
400 mL mlieka
Pomôcky
Forma na pečenie

Nutričné hodnoty

225 Kalórie
26 g Sacharidy
11 g Tuky
4 g Bielkoviny

Postup

1.

Zmes na pečenie

Všetky suché prísady na zmes na pečenie navrstvite jednu po druhej do nádoby tak, aby ste videli jednotlivé prísady. Dobre ju uzavrite a na etiketu uveďte recept a čas pečenia. Ozdobte podľa potreby.
Hotovo
2.

Na pečenie

Všetky suché prísady zmiešajte v kuchynskom robote alebo ručným mixérom so zmäknutým maslom, vajcami a mliekom do hladka.
Hotovo
3.

Predhrejte rúru

Predhrejte rúru na 180 °C zhora zdola.
Hotovo
4.

Pečenie perníkov

Cesto nalejte do hlbokého plechu vyloženého papierom na pečenie alebo do rúry na pečenie a pečte približne 40 minút. Spravte test pomocou špáradla.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF