Perník: Pripravte si zmes na pečenie
Super jednoduché
Ingrediencie priamo z pohára: perník
Vyrobiť si vlastnú zmes na pečenie v nádobe je jednoduché: Krásny a doslova sladký nápad. Ako malý darček alebo len tak pre zábavu – s našou zmesou na pečenie získate lahodný perník, ktorý sa upečie tak rýchlo, že ho môžete vybrať z plechu už po jednej hodine. V našom recepte nájdete jednoduché pokyny na výrobu zmesí na pečenie ako darčeku alebo len tak, na jedenie. Čo môže byť krajšie? Zmes na pečenie vystačí na malý plech alebo veľkú zapekaciu misu s rozmermi približne 39×24 cm.
Suroviny
Vyberte počet porcií
250 g múky typ 405 | |
100 g cukru | |
30 g mletých mandlí | |
30 g mletých lieskových orieškov | |
2lyžičky kakaa na pečenie | |
1polievková lyžica čokoládových kvapiek | |
1lyžičky prášku do pečiva | |
1vrecúško vanilkového cukru | |
1lyžičky perníkového korenia | |
1lyžičky škorice |
Na pečenie
100 g masla | |
2 vajcia | |
400 mL mlieka |
Pomôcky
Forma na pečenie |
Nutričné hodnoty
225
Kalórie
26 g
Sacharidy
11 g
Tuky
4 g
Bielkoviny
Postup
1.
Zmes na pečenie
Všetky suché prísady na zmes na pečenie navrstvite jednu po druhej do nádoby tak, aby ste videli jednotlivé prísady. Dobre ju uzavrite a na etiketu uveďte recept a čas pečenia. Ozdobte podľa potreby.
Hotovo
2.
Na pečenie
Všetky suché prísady zmiešajte v kuchynskom robote alebo ručným mixérom so zmäknutým maslom, vajcami a mliekom do hladka.
Hotovo
3.
Predhrejte rúru
Predhrejte rúru na 180 °C zhora zdola.
Hotovo
4.
Pečenie perníkov
Cesto nalejte do hlbokého plechu vyloženého papierom na pečenie alebo do rúry na pečenie a pečte približne 40 minút. Spravte test pomocou špáradla.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.