Bliny (ruské palacinky)
Vyskúšajte palacinky zo zahraničia – bliny
Blini sú ruské palacinky. Tradične sa pečú z pohánkovej múky a droždia. Vďaka tomu sú super nadýchané. Rusi ako polevu používajú kyslú smotanu alebo maslo – blini sú preto absolútnym vrcholom raňajok, keď sú zrolované so všetkými druhmi sladkých a slaných náplní!
Suroviny
Vyberte počet porcií
| 150g Pohánkovej múky Alternatíva: pšeničná múka | |
| 1ČL suchého droždia | |
| 175ml mlieka | |
| 1 vajce | |
| 3PL rastlinného oleja | |
| 1štipka soli | 
Nutričné hodnoty
					483
											kalórie
									
							
					63 g
											sacharidy
									
							
					21 g
											tuky
									
							
					10 g
											bielkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Pripravíme cesto
Múku, soľ a suché droždie dôkladne premiešame. Pridáme vlažné mlieko a miešame, aby vzniklo riedke kváskové cesto. Prikryjeme a necháme kysnúť pri izbovej teplote asi 40 minút, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem. 
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Pripravíme cesto
Oddelíme vajíčko. Do cesta vmiešame vaječný žĺtok. Vyšľaháme bielka a vmiešame ich do cesta. Prikryjeme a necháme opäť kysnúť 20 minút.
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				3.			
				
					
			
			Pečieme
Na panvici rozohrejeme olej (pri blinoch vždy len kvapku), naberačkou postupne prilievame cesto a pečieme jednu blinu za druhou. Ozdobte polevou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť! 
										
					
						
						Hotovo
					
				Poznámky
				Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		




