Vanilkový jogurt s tekvicovými semienkami
Takýto vanilkový jogurt ešte zrejme nepoznáte
Vanilkový jogurt s tekvicovými semienkami a karamelizovanými banánmi. Ide o prvotriedne raňajky. Ak si jogurt pripravíte sami v jogurtovači, je mimoriadne chutný. Prípadne odporúčame organický prírodný jogurt – pretože jeho kvalitu môžete cítiť. Jogurt, ktorý sa varí so smotanou a vanilkou, je neporovnateľne krémovejší. Posypte ho tekvicovými semienkami a karamelizovaným banánom. Dohromady je to chuťový zážitok, ktorý váš klasický ranný rožok skutočne zatieni. Vyskúšajte náš recept!
Suroviny
Vyberte počet porcií
500 g prírodný jogurt | |
50 ml smotany na šľahanie | |
1 vanilkový struk | |
30 g tekvicových semienok | |
2 banány | |
1PL hnedého cukru | |
1ČL medu | |
1ČL škorice | |
2ČL kokosových vločiek | |
1PL tekvicového oleja |
Nutričné hodnoty
483
kalórie
49 g
sacharidy
23 g
tuk
18 g
bielkoviny
Postup
1.
Pripravte jogurt
Vanilkový struk pozdĺžne rozrežte a vyškrabte dužinu. Opatrne zohrejte spolu so smotanou a priveďte do varu. Znížte teplotu a vmiešajte jogurt. Oslaďte medom alebo cukrom podľa chuti.
Hotovo
2.
Opražte tekvicové semienka
Opražte tekvicové semienka bez pridania tuku na panvici na miernom ohni, kým nie sú voňavé.
Hotovo
3.
Banány skaramelizujte
Banány ošúpte, nakrájajte na asi 5 cm dlhé kúsky a pridajte na panvicu. Posypte cukrom a škoricou a smažte asi 5 minút, kým cukor mierne skaramelizuje.
Hotovo
4.
Servírujeme
Jogurt rozdeľte do pohárov alebo misiek, posypte tekvicovými semienkami a kokosovými vločkami a podľa chuti pokvapkajte trochou tekvicového oleja. Podávajte s karamelizovanými banánmi.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú približné na základe uvedených zložiek. Je možné, že sa v skutočnosti budú líšiť.