Batatove hranolky z teplovzdušnej fritézy
85
Jednoduché
2
Doprajte si krásne chrumkavé batatove hranolky
Sladké zemiakové hranolčeky z teplovzdušnej fritézy sú nielen moderné, ale aj chutné a oveľa zdravšie ako ich náprotivky z fritézy. Chrumkavé hranolčeky zo sladkých zemiakov sú s našimi teplovzdušnými fritézami Klarstein hračkou. V našom recepte vám ukážeme, ako ich dokonale pripraviť. Chcete ďalšie recepty, s ktorými vám pomôže vaša teplovzdušná fritéza? Stačí navštíviť našu kategóriu receptov, vybrať si tie pre vašu teplovzdušnú fritézu a inšpirovať sa!
Suroviny
Vyberte počet porcií
2 sladkých zemiakov približne 600 g | |
1PL oleja | |
2PL potravinárskeho škrobu | |
2ČL štipľavej mletej papriky | |
2ČL | |
1ČL rasce rasce | |
1ČL kurkumy | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza |
Nutričné hodnoty
283
Kalórie
54 g
Sacharidy
4 g
Tuk
4 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si sladké zemiaky
Zemiaky ošúpte a nakrájame na hranolčeky. Na 60 minút ich namočte do studenej vody.
Hotovo
2.
Pridajte korenie.
Zmiešajte korenie s rastlinným olejom. Zemiaky dobre osušte a premiešajte s marinádov tak, aby bol pokrytý každý kúsok.
Hotovo
3.
Vyprážanie
Batáty vložte do teplovzdušnej fritézy a pečte približne na teplote 220 °C. Smažte 25 minút.
Hotovo
Poznámky
Ak vám kurkuma a rasca nechuta, môžete si hranolky dochutiť podľa seba: Čo tak klasická morská soľ, rozmarín a tymián alebo trocha chilli?
Nutričné hodnoty sú približné podľa množstva ingrediencií. Nepresnosti v nutričných hodnách sú možné.