Frittata z teplovzdušnej fritézy

Originálne raňajky? Frittata

Frittata z teplovzdušnej fritézy je naším novým hrdinom v kategórii: Rýchle a jednoduché raňajky bez veľkej námahy. Pripravíte ju naozaj bleskurýchlo. Stačí vyložiť panvicu teplovzdušnej fritézy papierom na pečenie, vložiť všetky prísady a vyprážať – hotovo! Našu frittatu pripravujeme so syrom feta, jarnou cibuľkou, paprikou a paradajkami. Ale takmer akýkoľvek iný druh zeleniny, syra alebo byliniek si tiež môžu nájsť miesto vo vašich rýchlych raňajkách. Či desiatej. Mimochodom: Frittatu z fritézy Airfryer môžete pripraviť a vychutnať si ju aj studenú alebo neskôr ohriať! Praktické, však?

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
6 vajec
1/2 papriky
8 koktailových paradajok
1 jarná cibuľka
50 g syru feta
1/4zväzku petržlenovej vňate
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza

Nutričné hodnoty

148 Kalórie
4 g Sacharidy
10 g Tuky
10 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si suroviny

Papriky umyte, zbavte semien a nakrájajte na drobné kocky. Jarnú cibuľku umyte a nakrájajte na plátky. Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte nadrobno.
Hotovo
2.

Príprava frittaty

Panvicu fritézy vyložte papierom na pečenie. Rozbite do nej vajcia. Na ne rozložte papriku, paradajky, jarnú cibuľku a petržlenovú vňať. Osoľte, okoreňte a zľahka premiešajte vidličkou. Na vrch rozdrobte fetu.
Hotovo
3.

Vyprážajte frittatu

Fritézu uzavrite a fritujte približne 20 minút pri teplote 200 °C, kým sa vajcia nezískajú tuhú konzistenciu a frittata nebude mať zlatohnedú farbu.
Hotovo
 Uložiť ako PDF