Frittata z teplovzdušnej fritézy
Super jednoduché
Originálne raňajky? Frittata
Frittata z teplovzdušnej fritézy je naším novým hrdinom v kategórii: Rýchle a jednoduché raňajky bez veľkej námahy. Pripravíte ju naozaj bleskurýchlo. Stačí vyložiť panvicu teplovzdušnej fritézy papierom na pečenie, vložiť všetky prísady a vyprážať – hotovo! Našu frittatu pripravujeme so syrom feta, jarnou cibuľkou, paprikou a paradajkami. Ale takmer akýkoľvek iný druh zeleniny, syra alebo byliniek si tiež môžu nájsť miesto vo vašich rýchlych raňajkách. Či desiatej. Mimochodom: Frittatu z fritézy Airfryer môžete pripraviť a vychutnať si ju aj studenú alebo neskôr ohriať! Praktické, však?
Suroviny
Vyberte počet porcií
6 vajec | |
1/2 papriky | |
8 koktailových paradajok | |
1 jarná cibuľka | |
50 g syru feta | |
1/4zväzku petržlenovej vňate | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza |
Nutričné hodnoty
148
Kalórie
4 g
Sacharidy
10 g
Tuky
10 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si suroviny
Papriky umyte, zbavte semien a nakrájajte na drobné kocky. Jarnú cibuľku umyte a nakrájajte na plátky. Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte nadrobno.
Hotovo
2.
Príprava frittaty
Panvicu fritézy vyložte papierom na pečenie. Rozbite do nej vajcia. Na ne rozložte papriku, paradajky, jarnú cibuľku a petržlenovú vňať. Osoľte, okoreňte a zľahka premiešajte vidličkou. Na vrch rozdrobte fetu.
Hotovo
3.
Vyprážajte frittatu
Fritézu uzavrite a fritujte približne 20 minút pri teplote 200 °C, kým sa vajcia nezískajú tuhú konzistenciu a frittata nebude mať zlatohnedú farbu.
Hotovo