Zemiaky pečené v šupke

Symbol jesene: zemiaky pečené v šupke

Zemiaky v šupe sa pripravujú veľmi ľahko a sú skvelou prílohou – alebo dokonca hlavnou hviezdou jedla. Pretože takýto veľký pečený zemiak vás naozaj zasýti. Podávame s poriadnou kvapkou domácej vegánskej kyslej smotany. A ak to máte radi ešte divokejšie, pozrite si náš recept na kumpir. Pečený zemiak je naplnený viac ako len dipom. Veľa zábavy pri testovaní!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
4 múčnaté zemiaky každý približne 200 g
1PL olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti
4porcie kyslej smotany voliteľné
Pomôcky
alobal

Nutričné hodnoty

194 Kalórie
34 g Sacharidy
4 g Tuky
4 g Bielkoviny

Postup

1.

Predhriatie rúry

Predhrejte rúru na 200 °C.
Hotovo
2.

Pripravte zemiaky

Zemiaky dôkladne opláchnite pod studenou vodou. Na každý veľký kus alobalu položte zemiak.
Hotovo
3.

Nakrájajte zemiaky

Zemiaky raz narežte po celom obvode a niekoľkokrát popichajte vidličkou.
Hotovo
4.

Ochutenie zemiakov

Zemiaky potrite olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.
Hotovo
5.

Pečenie zemiakov

Zemiaky pevne zabaľte do alobalu a pečte približne 60 minút. Sú hotové, keď sa dajú ľahko popichať vidličkou.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF