Veľkonočný chlieb

Kvasnicový veľkonočný chlieb

Veľkonočný chlieb so sultánkami (hrozienkami): Sladký a nadýchaný kvasnicový chlieb, ktorý je ako stvorený na veľkonočné raňajky alebo predĺžený veľkonočný obed. Tento recept môžete ľahko upiecť v chlebovom stroji. Okrem toho vám poskytneme návod, ako pripraviť najlepší veľkonočný chlieb aj bez stroja na chlieb. Stačí, ak do pekárne vložíte všetky prísady a nastavíte program. Na ručné pečenie sú k dispozícii podrobnejšie pokyny. Vyskúšajte to! Tip: Jedna porcia zodpovedá približne jednému krajcu chleba, pričom sa predpokladá, že z chleba je približne 12 krajcov.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
540 g múky
200 g cukru
1 balenie sušeného droždia
80 g masla
1ČL soli
2ČL vanilkového extraktu
1/2 pomaranča
1/2 citróna
100 g hrozienok
3 vajcia
200 ml mlieka
Pomôcky
1 automatická pekáreň na chlieb voliteľné
1 kuchynský robot voliteľné
1 forma na chlieb alebo tortu

Nutričné hodnoty

332 kalórie
55 g sacharidy
9 g tuk
7 g bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie:

Nastrúhajte kôru z pomaranča a citróna. Maslo nechajte vychladnúť na izbovú teplotu
Hotovo
2.

Pripravte cesto

Všetky prísady na cesto vymiešajte ručne alebo pomocou kuchynského robota (hák na cesto) do hladka. Vytvarujte guľu, prikryte ju a nechajte 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.
Hotovo
3.

Vytvarujte cesto do požadovaného tvaru

Cesto opäť dobre vymiesime, vložíme do požadovanej formy a necháme opäť kysnúť približne 1 hodinu.
Hotovo
4.

Predhrejte rúru

úru predhrejte na 175 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
5.

Pečieme chlieb

Vyšľahajte žĺtok s mliekom a opatrne ním potrite celé cesto. Chlieb pečte približne 45 minút, skúšajte paličkou.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​informácie sú približným vodítkom na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF