Vaječný likér

Vianočná klasika – vaječný likér

Vaječný likér patrí k chladnému ročnému obdobiu ako žiadny iný nápoj. Či už v Nemecku alebo v Amerike, Anglicku a Kanade ako “Egg Nog”: Kombinácia vajec, smotany a rumu alebo brandy si všade nájde veľa priaznivcov. O to viac si myslíme, že je dôležité ukázať vám, ako rýchlo a jednoducho si môžete vyrobiť vlastný vaječný likér. Tento likér, plnený do malých dekoratívnych fliaš, je tiež skvelým darčekom pre hostiteľky počas vianočného obdobia (alebo, v súlade s témou, na Veľkú noc).

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
4 veľké vajcia
250 g kryštálového cukru
480 ml plnotučného mlieka
240 ml smotany
120 ml rumu
120 ml brandy
1/2lyžičky muškátového orieška
1štipka soli
Pomôcky
Kuchynský robot voliteľné
alebo ručný mixér

Nutričné hodnoty

285 Kalorie
28 g Sacharidy
7 g Tuky
4 g Bielkoviny

Postup

1.

Vyšľahajte bielky

Oddeľte žĺtka od bielkov. Bielka vyšľahajte v kuchynskom robote alebo ručným mixérom na šľahanie. Pridajte lyžičku kryštálového cukru a pokračujte v šľahaní, kým bielka nebudú tuhé.
Hotovo
2.

Pripravte vaječný likér

V samostatnej miske šľahajte žĺtky a zvyšný kryštálový cukor, kým nevznikne zlatožltá zmes a cukor sa úplne nerozpustí. Pridajte zvyšné prísady a miešajte 5 minút na nízkom stupni. Postupne pridávajte sneh z bielkov.
Hotovo
3.

Vaječný likér vychlaďte

Nalejte vaječný likér do sterilizovanej a vzduchotesnej fľaše a nechajte ho chladiť aspoň 1-2 dni. Vaječný likér najlepšie chutí, ak ho uchovávate v chladničke 1-3 týždne.
Hotovo

Poznámky

Jedna porcia zodpovedá približne 100 ml vaječného likéru.
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF