Upečte si veľkonočný veniec

Vylepšený veľkonočný veniec

Veľkonočný veniec je špeciálnym prvkom na vašom raňajkovom stole počas Veľkej noci. Pre každého upečte veniec s farebným veľkonočným vajíčkom uprostred. Tento recept na malé veľkonočné venčeky je mimoriadne jednoduchý, pretože sa vyrábajú z ľahkého tvarohového cesta, ktoré sa pečie bez droždia. Pre vás to znamená: žiadne dlhé kysnutie, žiadne čakanie a do 1,5 hodiny máte nadýchané, ľahké, pletené veľkonočné vence, ktoré naozaj vyzerajú ako zo škatuľky. Chcete svojich hostí na Veľkú noc prekvapiť ďalšími sladkými receptami? Potom by ste si určite mali pozrieť naše zajačikové sušienky a veľkonočnú tortu.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
Na venčeky
115 g nízkotučného tvarohu
4PL mlieka
4PL oleja
60 g cukru
1 citrón
1PL rumu
225 g múky typ 405
1balenie prášku do pečiva
Na zdobenie
1 žĺtok
2PL mlieka
2 veľkonočné vajíčka
Pomôcky
kuchynský robot voliteľné
alebo ručný mixér

Nutričné hodnoty

868 kalórie
117 g sacharidy
30 g tuk
26 g bielkoviny

Postup

1.

Na venčeky

Zmiešajte tvaroh, mlieko, olej a cukor, kým sa cukor nerozpustí. Nastrúhajte kôru z citróna a pridajte ju k rumu. Postupne pridávajte múku, prášok do pečiva a soľ a vypracujte hladké cesto. Rukami dobre premiešajte a rozdeľte na dve rovnaké časti.
Hotovo
2.

Upleťte vence

Každú guľu cesta rozdeľte na tri rovnaké časti a rozvaľkajte na rovnako dlhé pásy. Umiestnite ich vedľa seba a starostlivo a rovnomerne ich zapleťte. Potom ich položte do okrúhleho venca a opatrne spojte konce.
Hotovo
3.

Predhrejte rúru

Predhrejte rúru na 180 °C horný/spodný ohrev
Hotovo
4.

Na ozdobenie

Vyšľahajte žĺtok s mliekom a rovnomerne natrite vence touto zmesou.
Hotovo
5.

Pečenie vencov

Veľkonočné vence pečieme približne 20 minút, necháme vychladnúť a do stredu vložíme veľkonočné vajíčka.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​informácie sú približným vodítkom na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF