Syrové Fondue

Roztopte syr a užite si syrové fondue

Syrové fondue je slovné spojenie, pri ktorom sa mnohým zbiehajú slinky v ústach. Všakovaké dobroty, ktoré možno namáčať do krémového roztopeného syra. To je skvelý objav! V našom internetovom obchode nájdete množstvo nádob na fondue, ktoré vám spríjemnia fondue večer a udržia syr pekne teplý. V tomto recepte vám prezradíme, ako zabezpečiť, aby bol váš syr pekný tekutý a nie tuhý. Veľa zábavy!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
150 ml bieleho vína
300 g Gruyère
500 g Bergblumenläse (horský kvetinový syr)
100 g čedaru
1PL škrobu
Pomôcky
Hrniec na syrové fondue

Nutričné hodnoty

788 Kalórie
2 g Sacharidy
57 g Tuky
59 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte syrové fondue

V hrnci priveďte do varu biele víno. Syr nastrúhame a postupne vmiešame do bieleho vína, kým sa všetok neroztopí. Škrob vymiešame s 2 lyžicami vody dohladka a pridáme k syrovej zmesi. Za stáleho miešania počkáme, kým sa všetko dobre neprepojí.
Hotovo
2.

Prelievanie a namáčanie

Nalejte syrovú zmes do nádoby na fondue a namáčajte.
Hotovo

Poznámky

Ak do fondue namáčate chlieb, radšej ho rozlomte, než aby ste ho nakrájali: takto je povrch nepravidelnejší a zmestí sa do neho oveľa viac syra.
Pri správnom syre vždy záleží na chuti. Ak si nie ste istí, nechajte si poradiť so správnym výberom syrov pri pulte so syrmi alebo na trhu.
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF