Recept na punč z pečených jabĺk

Tento recept na punč si zamilujete

Recept na punč z pečených jabĺk je jedným z našich obľúbených teplých nápojov, keď je vonku naozaj treskúca zima. Teplý ovocný jablkový džús v kombinácii s bielym vínom a rumom, ako aj lahodnou vanilkou a rozmarínom. A samozrejme, v tomto lahodnom nápoji nesmie chýbať štipka škorice. Už len tá myšlienka nás hreje pri srdci. Aj teba? Vyskúšajte náš recept!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
800 ml jablkovej šťavy
400 ml bieleho vína
200 ml rumu hnedého alebo bieleho
1 vanilkový struk
1 tyčinka škorice
4 klinčeky
4vetvičky rozmarínu
4lyžice hnedého cukru

Nutričné hodnoty

357 Kalórie
37 g Sacharidy
1 g Tuky
1 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Vanilkový struk pozdĺžne rozrežte a vyškrabte vanilku. Rozmarín umyte a osušte.
Hotovo
2.

Uvarte punč

V hrnci zohrievajte jablkovú šťavu s cukrom, kým sa cukor nerozpustí. Do hrnca pridajte všetky ostatné prísady a nechajte ich lúhovať aspoň 15 minút. Dbajte na to, aby zmes nevrela. Korenie preceďte cez jemné sitko a vychutnajte si punč s rozmarínom a škoricou.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF