Plnené paradajky

Plnené paradajky sú rýchle na prípravu, ale napriek tomu sú špeciálnou prílohou – na najbližšie grilovanie alebo len tak. Vegetariánska náplň z kuskusu dodáva receptu orechový a korenistý nádych. Znalci vedia, že parmezán nie je vegetariánsky. Preto všetkým vegetariánom odporúčame, aby si pri nákupe hľadali vegetariánsky typ syra. Ak úplne vynecháte syr alebo použijete vegánsku alternatívu, recept sa dá rýchlo upraviť pre vegánov. Dobrú chuť!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
4 veľké paradajky
100 g kuskusu
140 ml vody
1štipka cukru
1 citrón
1/4zväzku petržlenovej vňate
100 g strúhaného vegetariánskeho parmezánu
1štipka soli

Nutričné hodnoty

195 Kalórie
21 g Sacharidy
7 g Tuky
12 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte kuskus

Zavarte vodu s cukrom a soľou, zalejte kuskus a nechajte napučať.
Hotovo
2.

Pripravte si ingrediencie

Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte nadrobno. Z citrónov vytlačte šťavu. Nastrúhajte polovicu parmezánu. Všetko pridajte do kuskusu.
Hotovo
3.

Odkryte paradajky

Paradajky umyte, odrežte vrchnú časť a vyberte dužinu. Ovocnú dužinu zmiešajte s kuskusom.
Hotovo
4.

Predhriatie rúry

Predhrejte rúru na 180 °C.
Hotovo
5.

Naplňte paradajky

Do paradajok nalejte náplň, na vrch nastrúhajte zvyšný parmezán a prikryte pokrievkou. Pečieme asi 20 minút.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
Ak máte gril s pokrievkou, paradajky ľahko upečiete na grile. Grilujte na nepriamom ohni, na bohu roštu, so zatvoreným vekom, kým paradajky nezmäknú a syr sa neroztopí.

Pridajte komentár