Maslová tekvica plnená hovädzím mäsom

Symbol jesene, maslová tekvica, trochu inak

Na jeseň milujeme farebnú zeleninu. Jedným z našich najobľúbenejších receptov je momentálne určite plnená maslová tekvica. S mletým mäsom a ementálom dáme sladkastej tekvici výraznú nôtu. Ale: Plnenie maslovej tekvice je super jednoduché a môžete to urobiť takmer s akoukoľvek ingredienciou, ktorú máte radi. Buďte kreatívni a premeňte ho na svoj obľúbený jesenný recept!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 maslová tekvica
150 g mleté hovädzie mäso
100 g ementál
1kus pór
2 Strúčiky cesnaku
1 červená cibuľa
1 mrkva
1 paradajka
2vetvička rozmarín
2vetvička tymián
20 g maslo
soľ a korenie na dochutenie

Nutričné hodnoty

640 kalórie
34 g sacharidy
37 g tuk
37 g bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si tekvicu

Maslovú tekvicu pozdĺžne rozpoľte a lyžičkou odstráňte semienka a vlákna. Dužinu priečne narežte nožom. Obe polovice potrite maslom. Ošúpte jeden zo strúčikov cesnaku a votrite ich do tekvice. Dochutíme soľou a korením.
Hotovo
2.

Predhrejte rúru

Rúru predhrejte na 180°C.
Hotovo
3.

Pripravte si náplň

Ošúpte a jemne nakrájajte zvyšné strúčiky cesnaku, cibuľu a mrkvu. Umyte paradajku a pór. Pór nakrájame na jemné kolieska a paradajku na malé kocky. Všetko zmiešame s mletým hovädzím mäsom.
Hotovo
4.

Na vylepšenie

Rozmarín a tymian umyjeme, osušíme a otrháme lístky zo stonky. Nasekáme na drobno. Pridajte ich do zmesi mletého hovädzieho mäsa. Dochutíme soľou a korením.
Hotovo
5.

Plnenie tekvice

Vložte pripravenú náplň do tekvice. Ementál nastrúhajte a posypte ním tekvicu.
Hotovo
6.

Pečenie tekvice

Tekvicu pečieme asi 40 minút, kým tekvica nie je mäkká a mleté ​​mäso uvarené.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF