Teľací rezeň v prezlách s parmezánom

Rakúska klasika teľací rezeň trochu inak

Dnes si dáme parmezánové rezne. Klasický teľací rezeň obalíme v strúhanke s parmezánom a čerstvým tymianom a potom vypražíme. Tomuto neodolá žiadny milovník mäsa! Recept je rýchly a jednoduchý na prípravu a ešte lepšie chutí, keď sa podáva s lahodným zemiakovo-rukolovým šalátom alebo porciou pečených zemiakov. Hneď ich vyskúšajte!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
2 teľacie rezne
50 g parmezánu
2PL strúhanky
2 vajcia
4PL múky typ 405
2PL prepusteného masla
2vetvičky čerstvého tymianu
soľ a korenie podľa chuti
Pomocníci
tanier
strúhadlo

Nutričné hodnoty

378 kalórie
11 g sacharidy
19 g tuky
40 g bielkoviny

Postup

1.

Príprava rezňov

Na rezne položte kus potravinárskej fólie a vyrovnajte ich.
Hotovo
2.

Príprava zmesi na obaľovanie

Parmezán nastrúhajte, tymian umyte, osušte, otrhajte lístky z vetvičiek a nasekajte nadrobno. Oboje zmiešajte so strúhankou, osoľte a okoreňte a položte na plytký tanier. V druhom tanieri rozbijeme dve vajcia a rozšľaháme ich. V treťom tanieri si pripravte múku.
Hotovo
3.

Obaľovanie

Najskôr rezeň obaľte v múke, potom ho namočte do vajec a nakoniec ho zo všetkých strán obaľte v parmezánovej strúhanke.
Hotovo
4.

Smaženie rezňov

Vo veľkej panvici rozpustite prepustené maslo a smažte z oboch strán približne 4 minúty, kým nie sú chrumkavé a zlatohnedé.
Hotovo
 Uložiť ako PDF