Orechové pečené

Vyskúšajte naše orechové pečené

Orechové pečené s ovocnou brusnicovou omáčkou nielenže vyzerá farebne a elegantne – je to aj dokonalá vegánska alternatíva k mäsovým príbuzným, ako je sekaná a podobne. Vďaka množstvu korenín, zeleniny, šošovice a orechov má toto pečené naozaj čo ponúknuť, predovšetkým, čo sa chuti týka. A aby na vianočnom stole vyzeralo naozaj elegantne, ozdobíme ho ovocnou, domácou brusnicovou omáčkou. Vytvára skvelý kontrast k výdatnej pečenej chuti a v ústach spôsobuje skutočný ohňostroj.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
150 g hnedej šošovice
1konzerva fazule
100 g ovsených vločiek
2lyžice mletého ľanového semena
50 g vlašských orechov
50 g lieskových orieškov
50 g slnečnicových semienok
120 g mrkvy
200 g hnedých húb
4 strúčiky cesnaku
3 šalotky
3lyžice paradajkovej pasty
2lyžice horčice
1lyžice worcesterskej omáčky
1/2zväzku tymiánu
1/2zväzku rozmarínu
1/2zväzku pažítky
1lyžička údenej papriky v prášku
soľ a korenie podľa chuti
Na brusnicovú omáčku
200 g brusníc
90 g cukru
100 ml červeného vína
1lyžička škorice
20 g čerstvého zázvoru
1 pomaranč
Pomôcky
GrandPrix voliteľné
ponorný mixér voliteľné

Nutričné hodnoty

292 Kalórie
38 g Sacharidy
9 g Tuky
10 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava ingrediencií

Očistíme mrkvu, cesnak a šalotku. Šošovicu uvaríme podľa pokynov na obale. Fazuľu dobre scedíme. Očistíme huby. Bylinky umyjeme, osušíme a odtrhneme listy z konárikov.
Hotovo
2.

Predhriatie rúry

Rúru predhrejeme na 175 °C.
Hotovo
3.

Príprava cesta

Mrkvu, šalotku a cesnak vložte do hrnca GrandPrix a sekajte na rýchlosti 12 približne 10 sekúnd. Pridajte vlašské orechy, lieskové orechy a slnečnicové semienka a opäť ich mixujte pri rýchlosti 12 približne 5 sekúnd. Pridajte šampiňóny a sekajte ich približne 10 sekúnd pri rýchlosti 10. Teraz pridajte všetky ostatné prísady a miešajte 30 minút pri rýchlosti 8, kým nevznikne zrnité, ale homogénne cesto.
Hotovo
4.

Pripravte orechové pečené

Cesto nalejte do vymastenej alebo papierom na pečenie vystlanej formy a pečte približne 50 minút. Spravte test pomocou špáradla. Nechajte vychladnúť.
Hotovo
5.

Na brusnicovú omáčku

Brusnice a pomaranč umyte. Zázvor ošúpte a nastrúhajte. Z pomaranča nastrúhajte kôru a vytlačte šťavu. Všetko spolu s červeným vínom, cukrom a škoricou dajte do hrnca a na miernom ohni varte približne 30 minút, kým brusnice nezmäknú. Zľahka roztlačte podľa chuti.
Hotovo
6.

Podávajte

Pečené potrite brusnicovou omáčkou alebo podávajte bokom.
Hotovo

Poznámky

V GrandPrix pripravíme cesto na pečenie. Prípadne môžete ingrediencie nasekať jednotlivo v mixéri alebo ich nasekať ručne.
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF