Karfiolový nákyp

Karfiolový nákyp je naším dnešným hviezdnym receptom. Zjednocuje zdravú zeleninu s krémovou omáčkou a syrom – dokonalá kombinácia. Karfiolu bude robiť spoločnosť brokolica a pór. So smotanou a syrom bude nákyp naozaj krémový. Ani sa nenazdáš a máš po práci pripravený skvelý recept, ktorý ti poskytne rozhodne viac ako mrazená pizza. Máš rád karfiol? Potom by si mal rozhodne vyskúšať našu karfiolovo-pórovú polievku!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 karfiol
300 g brokolice
1 pór
1 cibuľa
100 ml bieleho vína
200 ml zeleninového vývaru
100 ml smotany na šľahanie
100 g goudy
50 g parmezánu
1PL rastlinného oleja
1ČL muškátového orieška
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Zapekacia misa

Nutričné hodnoty

317 Kalórie
9 g Sacharidy
20 g Tuky
18 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava karfiolu a brokolice

Karfiol a brokolicu umyte, v prípade potreby odstráňte listy a nakrájajte ich na malé ružičky. Varte v mierne posolenej vode približne 10 minút, kým nebude zelenina na zhryz.
Hotovo
2.

Príprava cibule a póru

Cibuľu ošúpte a nasekajte nadrobno. Pór umyte a nakrájajte na tenké kolieska.
Hotovo
3.

Restovanie

Na panvici rozohrejte rastlinný olej a 2 minúty na ňom restujte cibuľu. Pridajte pór a opekajte ďalšie 3 minúty. Zalejte bielym vínom.
Hotovo
4.

Premiešanie omáčky

Biele víno zredukujte na 1/3, pridajte šľahačku a zeleninový vývar a nechajte dusiť na miernom ohni. Dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom.
Hotovo
5.

Rozohriatie rúry

Nastrúhajte goudu a parmezán. Rúru predhrejte na 180 °C pri hornom a spodnom ohreve.
Hotovo
6.

Pečenie nákypu

Brokolicu a karfiol vložte do formy na pečenie. Prelejte omáčkou a posypte syrom. Pečte 25 minút, kým syr nezhnedne a zelenina nie je dobre upečená.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.

Pridajte komentár