Batatove hranolky z teplovzdušnej fritézy

85

Jednoduché

2

Doprajte si krásne chrumkavé batatove hranolky

Sladké zemiakové hranolčeky z teplovzdušnej fritézy sú nielen moderné, ale aj chutné a oveľa zdravšie ako ich náprotivky z fritézy. Chrumkavé hranolčeky zo sladkých zemiakov sú s našimi teplovzdušnými fritézami Klarstein hračkou. V našom recepte vám ukážeme, ako ich dokonale pripraviť. Chcete ďalšie recepty, s ktorými vám pomôže vaša teplovzdušná fritéza? Stačí navštíviť našu kategóriu receptov, vybrať si tie pre vašu teplovzdušnú fritézu a inšpirovať sa!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
2 sladkých zemiakov približne 600 g
1PL oleja
2PL potravinárskeho škrobu
2ČL štipľavej mletej papriky
2ČL
1ČL rasce rasce
1ČL kurkumy
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza

Nutričné hodnoty

283 Kalórie
54 g Sacharidy
4 g Tuk
4 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si sladké zemiaky

Zemiaky ošúpte a nakrájame na hranolčeky. Na 60 minút ich namočte do studenej vody.
Hotovo
2.

Pridajte korenie.

Zmiešajte korenie s rastlinným olejom. Zemiaky dobre osušte a premiešajte s marinádov tak, aby bol pokrytý každý kúsok.
Hotovo
3.

Vyprážanie

Batáty vložte do teplovzdušnej fritézy a pečte približne na teplote 220 °C. Smažte 25 minút.
Hotovo

Poznámky

Ak vám kurkuma a rasca nechuta, môžete si hranolky dochutiť podľa seba: Čo tak klasická morská soľ, rozmarín a tymián alebo trocha chilli?
Nutričné ​​hodnoty sú približné podľa množstva ingrediencií. Nepresnosti v nutričných hodnách sú možné.
 Uložiť ako PDF