Zdravý chlieb zo špargle

Špargľa na mnoho spôsobov? Spravíte z nej aj zdravý chlieb

Zdravý chlieb zo špargle s čerstvým syrom, medvedím cesnakom a pažítkou je chlieb, ktorý ste ešte určite nejedli. Skvele sa hodí sa k veľkonočnému brunchu. Vašim hosťom určite vyčarí úsmev na tvári! Okrem klasického chlebu môže tento nezvyčajný kúsok dodať vášmu vareniu nový nádych. Ďalšou z jeho výhod je, že ho nemusíte nechať dlho kysnúť. Zamiešajte cesto, vložte ho do formy na chlieb a šup s ním do horúcej rúry! Vyskúšajte náš recept! Tip: Jedna porcia zodpovedá približne jednému krajcu chleba. Jeden chlieb zodpovedá 12 krajcom.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
350 g zelenej špargle
1/2zväzku medvedieho cesnaku
3 vajcia
150 g čerstvého syra
80 g čerstvého syra
80 g masla
350 g celozrnnej múky (podľa vlastného výberu)
1balenie prášku do pečiva
1ČL sušeného droždia
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
1 kuchynský robot
1 ošatka

Nutričné hodnoty

202 kalórie
19 g sacharidy
11 g tuk
6 g bielkoviny

Postup

1.

Pripravte špargľu

Odrežte drevnatý koniec špargle a špargľu nakrájajte na kúsky dlhé približne 1 cm. Osolenú vodu priveďte do varu a špargľu varte približne 6 minút. Mala by byť stále pevná na dotyk. Špargľu scedíme a odoberieme 100 ml vody.
Hotovo
2.

Predhrejte rúru

Predhrejte rúru na 160 °C.
Hotovo
3.

Premiešajte cesto

Medvedí cesnak a pažítku umyte, osušte a nasekajte nadrobno. Opatrne zmiešajte vajcia a smotanový syr. V horúcej vode so špargľou rozpustite maslo a pridajte ho do syrovej zmesi. Postupne pridávajte múku, prášok do pečiva, droždie, soľ a korenie a vymiešajte do hladka.
Hotovo
4.

Pridajte špargľu:

Do cesta opatrne vmiešajte medvedí cesnak, pažítku a špargľu.
Hotovo
5.

Pečenie

Formu na bochník vymastite a vysypte múkou, nalejte do nej cesto a pečte v rúre asi 50 minút. Skúšajte pomocou paličky.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​informácie sú približným vodítkom na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF