Grilované broskyne

Luxusné grilované broskyne sú dokonalý dezert

Grilované broskyne sú naozaj jednoduché, nevšedné a priamo z grilu vykúzlite jednoduchý a dômyselný dezert. Znie to zaujímavo? Aj to v skutočnosti také je! Naše grilované broskyne kombinujeme s fetou a čerstvou bazalkou. Chuťová kombinácia, ktorú si určite obľúbite! Na grile necháme povrch broskýň trochu skaramelizovať a potom ich nepriamo opečieme. Chceli by ste to trochu ozvláštniť? Tak prečo ku grilovanej broskyni nepodávať kopček vanilkovej zmrzliny, pasuje to k sebe skvele!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
4 broskyne
2 lyžice agávového sirupu
1 limetka
100 g feta syra
4vetvičky čerstvej bazalky
Pomôcky
Gril
Alobal

Nutričné hodnoty

137 Kalórie
16 g Sacharidy
5 g Tuky
5 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte suroviny

Broskyne dôkladne umyte a osušte. Rozpolte ich a odstráňte ôstku. Rozdrobte fetu. Kôru z limetky nastrúhajte a potom z nej vytlačte šťavu. Bazalku umyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme.
Hotovo
2.

Marinujte broskyne

Z agávového sirupu, limetkovej šťavy a kôry urobte sladkú marinádu. Rezné plochy broskýň potrieme polovicou marinády. Na grilovanie broskýň: Pripravte gril na vysoké priame i nepriame teplo. Broskyne poukladáme reznou stranou nadol na mriežku a grilujeme asi 2 minúty. Otočte o 45-90°, aby ste vytvorili charakteristické grilovacie značky. Odstráňte z grilu.
Hotovo
3.

Na grilovanie broskýň

Pripravte gril na vysoké priame i nepriame teplo. Broskyne poukladáme reznou stranou nadol na mriežku a grilujeme asi 2 minúty. Otočte o 45-90°, aby ste vytvorili charakteristické grilovacie značky. Odstráňte z grilu.
Hotovo
4.

Ozdobte broskyne

Vytvorte misku z hliníkovej fólie. Vložte do nej broskyne. Nalejte zvyšnú marinádu, fetu a bazalku. Grilujte na nepriamej zóne grilu asi 15 minút, kým feta nezmäkne.
Hotovo

Poznámky

Tento recept si môžete pripraviť s grilom s vekom a dvomi tepelnými zónami.
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF