Batátový kumpir

Krumpir zo sladkých zemiakov

Batátový kumpir – to sú pečené plnené sladké zemiaky. Sú super jednoduché na prípravu a chutia lahodne. Najlepšie zo všetkého je, že sladké zemiaky môžete naplniť čímkoľvek, na čo máte chuť. V našom recepte používame jemný bylinkový dip a silnú zmes čerstvej zeleniny, byliniek a mnoho iného. Skvele sa hodí k sladkej chuti batátov. Ak sa chystáte na vegánsku náplň, batátový kumpir je rýchly a jednoduchý recept, ktorý je ideálny pre akúkoľvek diétu. Inšpiráciu na ďalšie dipy môžete získať z našich mnohých receptov na dip!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
3 veľké batáty
3porcie bylinkového dipu Môžete použiť aj našu vegánsku kyslú smotanu
100 g fety
2 jarné cibuľky
6 sušených paradajok
1/4 uhorky
1/4zväzku mäty
1/2zväzku petržlenovej vňate
3 lyžice olivového oleja
1lyžica citróna šťava
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
alobal

Nutričné hodnoty

430 Kalórie
45 g Sacharidy
18 g Tuky
19 g Bielkoviny

Postup

1.

Predhrejte rúru

Predhrejte rúru na horný/spodný ohrev 200 °C.
Hotovo
2.

Zemiaky upečieme

Batáty umyjeme, niekoľkokrát popicháme vidličkou, potrieme polovicou olivového oleja a zabalíme do alobalu. Pečieme asi 30-40 minút (v závislosti od veľkosti zemiakov), kým zemiaky nezmäknú.
Hotovo
3.

Pripravíme plnku

Umyjeme jarnú cibuľku, uhorku, mätu a petržlenovú vňať. Jarnú cibuľku, uhorku a sušené paradajky nakrájame na malé kúsky. Mätu a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno. Fetu necháme odkvapkať a rozdrobíme. Všetko spolu premiešame a dochutíme zvyšným olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením.
Hotovo
4.

Vytvorte batátový kumpir

Zemiaky vybaľte z hliníkovej fólie a pozdĺžne rozrežte. Naplňte časťou bylinkového dipu a pripravenou plnkou.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
S vegánskym dipom a vegánskou alebo bez fety možno recept ľahko prispôsobiť aj vegánom. Buď kreatívny!
 Uložiť ako PDF